Typhoon met de dood bedreigd na optreden in Zomergasten

Typhoon met de dood bedreigd na optreden in Zomergaste

In Juli kwam Typhoon als eerste gast van 2020 optreden in Zomergasten. Na dat hij zijn ervaring met racisme besprek werd de rapper met de dood bedreigd.

19 Juli kwam rapper Typhoon in het beeld bij Zomergasten, daar had hij een heel gesprek over racisme. Nadat hij over dit onderwerp sprak kreeg hij de volle lading over zich. Zo tweette Geert Wilders dat hij maar in een ander land moest gaan wonen als het hem nier niet beviel. En meer van zulke opmerkingen. Maar dat raakte hem het minst liet de rapper weten. “Dat is niet het enige, ik werd ook enkele keren bedreigd met de dood. Ik heb een heel dikke huid maar dat soort berichten sijpelt toch door naar je binnenste.”, vertelde de muzikant. “Het is een heel naar gevoel, je raakt in een staa van voortdurende waakzaamheid.”, ging hij verder.

Typhoon na Zomergasten

Ondanks dat hij doodsbedreigingen kreeg na Zomergasten, hield dat de rapper niet tegen om het onderwerp racisme uit zijn aankomend album te laten. In December brengt hij zijn album Lichthuis uit waar we meer van dat kunnen verwachten. Hij vertelt dat hij op zijn album niet rond het actuele debat rond identiteit heen kon, en dat wil de rapper ook niet. “Soms schrijf ik heel poëtisch en cryptisch, maar hiphop heeft gelukkig ook rauwe en directe energie in zich. Als artiest voel ik me verantwoordelijk om in mijn werk de wereld om me heen te beschrijven.” Zo vertelt hij dat op de track ‘Botoman’ hij explicieter dan ooit over zijn kleur vertelt en over het racisme dat hij in zijn leen ervaren heeft. Daarin rapt hij over het bestaan van een zwarte man in een witte wereld. “Dat mocht niet multi-interpretabel zijn.”, aldus de rapper.

We zullen nog even moeten wachten op zijn aankomend album. Lichthuis komt namelijk pas uit op 18 December. Misschien een leuk cadeautje voor onder de kerstboom.

Check het fragment van Typhoon bij Zomergasten hier:

Bron: Shownieuws, RTL Boulevard