UFC gaat iedere week gevechten op een privé-eiland organiseren tijdens coronacrisis

UFC gaat iedere week gevechten op een privé-eiland organiseren tijdens coronacrisis

Nu de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat de meeste sportevenementen wereldwijd zijn afgelast, heeft de UFC grootse en vergevorderde plannen om op korte termijn weer gevechten te kunnen organiseren, namelijk op een speciaal ingericht privé-eiland!

“Ik denk dat ik nog een dag of twee nodig heb om alles rond te krijgen”, zo verklaart UFC-baas Dana White tegen TMZ. “Dan gaan we daar elke week gevechten houden.” De bedoeling is dat vechters en medewerkers met naar het eiland worden privévliegtuigen. De locatie van eiland wordt vooralsnog geheim gehouden.

White kreeg de afgelpen tijd veel kritiek, omdat de UFC als laatste sportorganisatie toch evenementen bleef organiseren. Deze maand stond UFC 249 gepland in New York, de stad in de VS die het zwaarst getroffen is door het cornavirus. White doet er nu alles aan om dit evenement toch te laten doorgaan, maar nu op de nieuwe locatie. “We zijn bezig met de infrastructuur, zodat ook de internationale gevechten door kunnen gaan. Vanaf 18 april is de UFC weer helemaal terug.”

De vechters, hun begeleiders, scheidsrechter en tv-medewerkers zullen bij aankomst op het eiland worden getest op het coronavirus. “Gezondheid is voor ons het allerbelangrijkste”, aldus White, die Nurmagomedov, die onlangs afzegde voor UFC 249, niets kwalijk neemt.. “Het is niet de schuld van Khabib of van iemand anders. De wereld verandert elke dag, niemand kon dit voorspellen.”

Het hoofdgevecht om de interim-titel lichtgewicht zal nu gaan tussen Tony Ferguson en Justin Gaethje.

Check de aankondiging van Dana White over de gevechten op het privé-eiland hier:

Bron & beeld: TMZ.com, SportBible