UFC wil gevechten op privé-eiland

MMA

De UFC gaat door met het organiseren van gevechten

De meeste sportcompetities zijn stilgelegd, maar er zijn uitzonderingen. Er zijn nog competities in Europa die tot op heden zijn doorgegaan. Bijvoorbeeld de ijshockeywedstrijden en voetbalwedstrijden in Wit-Rusland. In Zweden zijn de officiële voetbalwedstrijden gestopt, maar zijn er nog oefenwedstrijden gespeeld. Ook zijn er sportbonden die alweer vooruitkijken en andere oplossingen bedenken. Zo wil de UFC  als vechtsportorganisatie op privé-eilanden gevechten organiseren. Het coronavirus heeft sporten wereldwijd lamgelegd, maar er komen creatieve ideeën.

Concrete plannen voor gevechten op privé-eiland

De baas van UFC heeft plannen die al een vergevorderd karakter hebben. Het mag wel duidelijk zijn dat er geen publiek komt kijken naar de gevechten op het eiland. Er is wel ruimte om naast de vechters ook de medewerkers toe te laten als het aan de plannen ligt. Als alles doorgaat dan verwacht Dana White als baas van UFC dat het mogelijk is om iedere week gevechten te houden. De locatie is geheim, maar de plannen hebben concrete vormen aangenomen. Het is onder meer belangrijk dat de infrastructuur goed geregeld is om internationale gevechten op het programma te zetten.

Dane White heeft eerder kritiek gekregen in de Verenigde Staten omdat de bond tijdens de coronacrisis nog te lang doorging. Het coronavirus heeft er overigens al voor gezorgd dat er meerdere wedstrijden zijn afgelast. UFC 249 is een van de evenementen die binnen de vechtsport als belangrijke wedstrijd bekend staan. Het is een groot evenement, waarvan de Fight Night in New York gepland stond. New York is nu een locatie die niet eens meer in beeld komt vanwege de uitbraak van het coronavirus die niet onder controle is.

Testen op coronavirus

De gezondheid van de sporters is uiteraard belangrijk net als die van de medewerkers. Daarom staat ook in de plannen dat iedereen een test ondergaat op de aanwezigheid van het coronavirus. Overigens is het wel de bedoeling dat de gevechten te zien zijn op afstand, want er komen ook televisiemedewerkers naar het eiland. De UFC gaat dus door met het organiseren van gevechten. Als de plannen doorgang vinden, staat Jairzinho Rozenstruik uit Suriname op 18 april in de ring tegen Francis Ngannou. De hoofdwedstrijd vindt plaats tussen Tony Ferguson en Justin Gaethje. Deze wedstrijd stond niet gepland tussen de twee vechters, want Ferguson zou de strijd aangaan met Khabib Nurmagomedov uit Rusland. Deze vechter heeft echter geen mogelijkheid om af te reizen naar de Verenigde Staten vanwege het coronavirus.

Update: de immense druk van buitenaf heeft Dane White doen besluiten om het evenement UFC 249 op 18 april af te blazen. Ook de andere UFC-evenementen vinden geen doorgang.