Grote Fout in uitslag Eurovisie Songfestival! Punten teruggedraaid

eurovisiesongfestival punten

Het is niet de eerste keer dat er fouten worden gemaakt bij de bekendmaking van een winnaar of aantal punten. Dit keer is het zelfs gebeurd bij het Eurovisiesongfestival. Zo heeft Wit-Rusland per ongeluk de verkeerde punten aan de verkeerde landen gegeven… oeps!

Afgelopen woensdag deelde EBU de aangepaste uitslag. Hier uit bleek onder andere dat de 12 punten die Wit-Rusland aan Israël had gegeven, eigenlijk naar Malta hadden moeten gaan.

Voor weel landen ziet de eindstand er nu heel anders uit. Gelukkig is de top 4 het zelfde gebleven en kunnen we Duncan Laurence nog steeds onze winnaar noemen. Hij heeft zelfs 6 punten meer gekregen, waardoor Nederland nu is geëindigd op 498 punten.

Nieuwe resultaten

Malta en Cyprus zijn twee plaatsen omhoog gestegen, naar plek 13 en 14. Noord-Macedonië (nu 70), Albanië (17), San Marino (19) en Wit Rusland (23) stegen allemaal een plaats omhoog. Frankrijk (16) en Slovenië (15) zijn twee plekken gedaald. Maar ook Servië ( nu 18), Estland (20) en Duitsland (25) daalde één plek.

De EBU laat weten betreurt te zijn dat dit is gebeurd.  “We onderzoeken de huidige processen om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer kan gebeuren.”

Nog even een herinnering nodig welke landen er allemaal 12 points kregen? Bekijk de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=–KLoZAaXSQ