Vader die jarenlang 6 kinderen opsloot in Ruinerwold vrijgelaten! Kinderen reageren!

De vader die zes van zijn negen kinderen jarenlang opsloot in Ruinerwold wordt niet vervolgd. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten. Door zijn slechte gezondheid zou hij niet terecht kunnen staan en komt hij op vrije voeten. En dat zorgt voor enorm veel ophef.

Vader Gerrit Jan Van D. werd verdacht van het jarenlang ‘opsluiten’ van zes van zijn negen kinderen op een boerderij vlakbij het Drentse Ruinerwold. Hij sloeg zijn kinderen onder andere met een ‘spiritueel zwaard’ en kneep hun keel dicht tot ze hun bewustzijn verloren. Ook werd hij beschuldigd van misbruik.Toen de zaak in 2019 aan het licht kwam, werden Van D. en vriend en medeverdachte Josef B opgepakt.

Te zwak om berecht te worden

In 2016 liep de 68-jarige Van D. liep in 2016 ernstige en blijvende hersenschade op door een beroerte. Volgens bevindingen van gedragsdeskundigen zou Van D. fysiek en verstandelijk te zwak is om te worden berecht, aldus het Openbaar Ministerie. De vervolging tóch door laten gaan, zou zijn recht op een eerlijk proces schenden.

Bij zijn kinderen wonen

Deze uitspraak betekent niet alleen dat Van D. vrijkomt, hij heeft ook aangegeven dat hij weer bij een aantal van zijn kinderen wil gaan wonen. En zijn oudste kinderen hebben daar hun diepe zorgen over uitgesproken. Ze zijn bang dat Van D. in zijn oude gewoontes vervalt en de betrokken kinderen vergaand en negatief zal beïnvloeden. ‘Het laatste wat wij willen is dat de jongste vijf wordt ontnomen om een individu te worden. Ze moeten de kans krijgen Gerrit Jan te zien met de ogen die wij nu hebben. Met de ogen die iedereen heeft. Doordat wij zo lang zijn geïndoctrineerd, kunnen ze geen nee zeggen tegen hun vader. Ze zien hem als de prime father’, schreven ze in een verklaring.

Bron: nu.nl, YouTube, AD

Lees ook: