Van Bommel onthult wat Van Basten tegen hem zei in 2008! Van Basten reageert en haalt uit!

Een oude ruzie tussen twee legendarische voetballers van Nederland is opnieuw aangestoken. Mark van Bommel en Marco van Basten zullen nooit meer vrienden worden. Zo blijkt uit de nieuwste uithalen tegen elkaar.

Van Bommel onthulde in een gesprek met Perez op Fox Sports wat Van Basten tegen hem zei toen hij hem wisselde in 2008. Sindsdien is er dus ruzie. Van Bommel meent dat Van Basten ‘niet eerlijk’ was.

Van Bommel over Van Basten: “Hij was niet eerlijk tegen mij. Ik kreeg tegen Roemenie in 2008 als opdracht om hun spelmaker Dorinel Munteanu te dekken. Ik moest volle bak drukzetten, maar als hij zich liet uitzakken moest ik blijven staan. Laat hem die ballen maar geven, zei Van Basten.” “In de rust komen we binnen en Van Basten zegt: je laat die speler helemaal vrij. Trainer, daar ben ik het niet mee eens, zei ik. Vervolgens loop ik weer naar buiten, maar word ik na 48 minuten gewisseld.”

“Hij zei dat hij het bewust deed, want anders zou de tegenstander het zien. Maak je niet druk, we zien elkaar morgen, zei Van Basten. Alleen, dat was niet de échte uitleg. Een dag later belde hij mij. Mark, je hebt het slecht gedaan. Je hoeft niet mee naar Finland.” Van Basten legde vervolgens de telefoon op de haak. “Ik kon niks zeggen! Sindsdien is het niet meer goedgekomen.”

Van Basten reageert!

Van Basten reageerde vandaag bij Fox Sports: “Het is natuurlijk zijn verhaal en hij heeft dat zo onthouden. Hij luisterde niet naar een tactische aanwijzing. Ik heb het hem een keer of vijf uitgelegd, John van ‘t Schip heeft het gedaan. Rob Witschge ook. Op de één of andere manier kwam het niet over bij hem.”

“Het was niet zo ingewikkeld, maar na rust deed hij het wéér. Dus na zes minuten – niet drie – is hij gewisseld. We hadden het heel duidelijk uitgelegd, dat moet te begrijpen zijn.” Van Basten zei daarna tegen Van Bommel dat hij niet mee hoefde naar de volgende interland “We waren uiteraard niet tevreden met hem.”

Van Bommel beweerde dat Van Basten de telefoon meteen op de haak gooide na zijn boodschap? Van Basten haalt uit: “Dan heb je volgens mij een heel slecht geheugen”, “Of je wil het niet horen of je hebt het nog steeds niet begrepen. Dat vind ik een beetje typisch. Je kan weleens met iemand niet op dezelfde lijn zitten. Dat had ik met hem.”

Bekijk hieronder beelden van het gesprek en de reactie: