Jonge veldbestormer zette shirtje van Ziyech toch niet op eBay: ‘Iemand deed zich voor als mijn vader’

ziyech

Op social media werd donderdag verontwaardigd gereageerd, toen bleek dat het wedstrijdshirtje dat Hakim Ziyech aan een jonge veldbestormer had gegeven tijdens Lille – Ajax (0-2), te koop werd aangeboden op eBay. Het verhaal blijkt nu toch anders in elkaar te zitten.

Een van de hoogtepunten in de Champions League-wedstrijd tussen OSC Lille en Ajax vorige week, was het moment dat een jongetje, Yassine Hussairy, het veld in stormde om Hakim Ziyech te knuffelen. Na de wedstrijd dacht de Marokkaanse sterspeler zijn shirtje aan de vader van het jochie gegeven te hebben, maar enkele dagen later stond het te koop op eBay. Veel mensen noemden het ventje dan ook een ‘ondankbaar jong’.

Tegen de Marokkaanse voetbalsite Almarssadpro vertelt Yassine dat hij helemaal niet met zijn vader naar de wedstrijd was, maar met zijn moeder.
“Ik kon niet terug om het shirt van Hakim te krijgen omdat ik haast had. Mijn moeder wachtte op me en door het drukke verkeer moest ik snel weg. Iemand die claimde mijn vader te zijn, heeft het shirt meegenomen.”

Yassine hoopt dan ook dat Ziyech niet het idee krijgt dat hij een ondanbaar jong is: “Ik wil heel graag nog een kans krijgen om alsnog een shirt van Hakim te krijgen.”

Degene die het shirt wél in bezit heeft, verwijderde de eerste advertentie en zette het shirt opnieuw te koop. Daar werd al een bedrag van 9.650 euro op geboden.

Check hier het moment dat Yassine het veld in kwam om Ziyech te knuffelen:

https://www.youtube.com/watch?v=Ttmp9jea0Uk