Verhoog het comfort in huis met een hoekbank

Met een hoekbank creëer je voldoende ruimte om lekker languit op de bank te liggen en hou je ruimte over voor meerdere personen. Ideaal voor grotere gezinnen of wanneer je een hoek in de kamer wilt vullen met een comfortabele bank. Waar je op kunt letten bij een hoekbank kopen is aan welke kant je het loungegedeelte wilt hebben. Dit kun je laten afhangen van de indeling van de ruimte.

Het loungegedeelte is een langer stuk waar je heerlijk languit op kunt liggen. Dit kan de kamer opbreken in twee delen of juist mooi langs de muur lopen. Het kan helpen om een tekening te maken van de kamer met daarin de bank. Zo kun je een inschatting maken van hoe de nieuwe hoekbank in jouw woning komt te staan. 

Verschillende soorten hoekbanken met handige functies 

Hoekbanken komen in ontzettend veel maten, kleuren, stoffen en ontwerpen. Je kunt ervoor kiezen om een hoekbank met een slaapfunctie aan te schaffen. Dit type hoekbank tover je in een handomdraai om in een lekkere slaapplek. Ideaal wanneer je vaak logés hebt maar geen extra slaapkamer. Dit type hoekbank is zo ontworpen dat je een extra slaapgedeelte uit de bank kunt trekken. Zo creëer je extra slaapruimte voor één of meerdere personen. Door de hoeveelheid opties op het gebied van hoekbanken kun je altijd wel een mooie hoekbank vinden die past binnen jouw interieur, stijl en budget.  

Hoe kies je het beste materiaal voor de hoekbank 

Hoekbanken komen in verschillende materialen. Zo heb je chique fluwelen hoekbanken, leren hoekbanken of hoekbanken van polyester. Alle materialen hebben zo hun voordelen en nadelen. Leer is een prachtige stof en kan de bank een stoere uitstraling geven maar leer kan ook erg warm worden in de zomer of zelfs verkleuren door de zon. Sommige stoffen zijn ook minder geschikt wanneer je huisdieren hebt doordat katten dit zien als krabpaal. Heb je kleine kinderen? Dan kun je kiezen voor een hoekbank met een stof die makkelijk te reinigen is en waar je vlekken snel en makkelijk uit kunt verwijderen. Kijk dus naar wat je mooi vindt, wat past in het interieur en wat past bij jouw woonsituatie.   

De hoekbank als eyecatcher van de woonkamer 

Na een lange dag is er niks fijner dan lekker ploffen op de bank terwijl je jouw favoriete serie kijkt. Met een hoekbank kun je lekker languit liggen of met meerdere personen op de bank ontspannen. Door een mooie opvallende kleur te kiezen of de hoekbank af te laten steken met de muur of de rest van de kamer, kan jouw hoekbank dé eyecatcher van de kamer worden. Zo hang je een paar mooi lijstjes boven de bank of een opvallend kunstwerk om het helemaal af te maken. Een mooi bijpassend kleedje op de bank brengt nog meer sfeer in de kamer en zorgt voor meer comfort. Kies je voor een harde bank waar je lekker op kunt zitten of ga je voor een zachtere bank waar je heerlijk op kunt liggen? Met een ruime keuze aan hoekbanken vind je altijd wel een mooi model dat bij jou past.