Skip to main content

Bizarre beelden uit een woonwijk in gemeente Groningen. In het dorp Midwolda is een enorme ravage ontstaan. Te zien zijn op de beelden hieronder, gemaakt door een slimme deurbel in de straat, enkele grote explosies. Daardoor was er in de hele straat schade: zeven huizen zijn flink beschadigd geraakt.

Vuurwerk explosies in Groningen

De explosies zijn bijna zeker veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk. Bij woningen en auto’s in Midwolda zijn ruiten gesprongen en ook zijn daken beschadigd geraakt. Politie vond een lanceerinrichting voor het afschieten van zwaar illegaal vuurwerk.

Midwolda buurt reageert

“Ik voelde de trilling”, zegt Wendy van een straat erachter in dezelfde wijk in Midwolda tegen RTL Nieuws. “Boven waren heel veel dingen van de muur af gevallen, het lag bezaaid op de grond. Toen ben ik naar de straat gegaan. Ik zag dat de ramen eruit waren geslagen, zowel voor, boven en achter. Cees, een oudere invalide bewoner die daar alleen woont, heeft glas over zich heen gekregen.” Cees zegt: “Het raam is eruit geblazen. De muren staan er nog. Vrij vlot kwamen er mensen naar me toe om me te helpen.”

Burgemeester is geschokt: “Helaas begon dit jaar niet voor iedereen liefdevol. In Midwolda was een groot incident waarbij zeker vier auto’s en zeven huizen enorm beschadigd zijn. Ik ben langs geweest om met de mensen in de buurt te praten over hun schrik en zorgen. Bij daglicht zie je hoe heftig de situatie is.”

Bekijk hier de video

Via Hart van Nederland, RTL Nieuws