Skip to main content

Nieuwe details over het festival dat nooit plaatsvond Vestiville in Lommel. Het Algemeen Dagblad meldt dat het festival een berg van 3 miljoen euro achterlaat.

Het enorme schuldbedrag bleek uit de rekeningen van de twee organisatoren, R. T. (35) en zijn zus A. (37). Volgens de advocaat van R. T. gaat het niet om kwade opzet maar om een misrekening. De twee werden kort na het afblazen van het festival gearresteerd op verdenking van o.a. oplichting en fraude met kaartverkoop maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. Wel blijven zij verdachten in de zaak, zo meldt HLN.

Ze verwachtten 120.000 bezoekers, maar: “De ticketverkoop was een flop, ze hadden gewoon het geld niet”, zo meldt een Vestiville-medewerkster.

“Om de geldproblemen te verbergen stuurden vervalste betalingsbewijzen uit naar hun leveranciers, in de hoop zo de echte betalingen te kunnen uitstellen. Vervoersbedrijf Peltax begon argwaan te koesteren toen zaakvoerder Frank Pellegroms zijn factuur moest opstellen naar een postbusadres in Antwerpen.”

Zo meldt hij: “Dat vond ik vreemd, maar ik kon mijn chauffeurs niet meer terugroepen. Mijn chauffeurs brachten artiesten van Amsterdam naar Lommel voor een som van ongeveer 4.000 euro: Geld dat ik waarschijnlijk nooit meer zal terugzien.”

De I Love Techno-organisator zegt dat het terrein wel in orde was: “Er waren podia, tenten en themadorpen. De doodslag was de 10 procent korting op de tickets, de laatste week voor het festival moest beginnen: Dat moet je nooit doen. Ten eerste omdat klanten die al betaald hebben zich bekocht voelen. Ten tweede omdat je leveranciers argwaan krijgen”.

Hieronder beelden van een Dj die klaar was om op te treden op Vestiville:

Leave a Reply