Video toont hoe poserende bruid wordt weggeblazen in Beiroet

bruid in beiroet

Alsof 2020 ons nog niet genoeg ellende had gebracht, schokte een gigantische explosie in de haven van Beiroet de wereld. Nog steeds blijven er nieuwe beelden binnenstromen die laten zien hoe verwoestend de ontploffing was. Op een nieuwe video is te zien hoe een bruid in Beiroet, die aan het poseren is voor foto’s van haar ‘dolgelukkige’ dag, compleet wordt weggeblazen door de schokgolf die de explosie voortbracht. Ook is goed te horen hoe hard de knal was.

Bij de ramp in de Libanese hoofstad kwamen zeker 135 mensen om het leven, raakten er duizenden gewond en werden een kwart miljoen mensen dakloos. De explosie was tot 200 kilometer van Beiroet te horen en had volgens kenners de kracht van éénvijfde van de atoombom die Hiroshima in puin legde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het Rode Kruis heeft een speciale pagina geopend waar mensen geld kunnen doneren voor onder andere medische zorg, onderdak en eten voor de duizenden slachtoffers van de ramp. Klik op deze link om geld te doneren.

Bekijk de schokkende beelden van de bruid in Beiroet die wordt weggeblazen hier:

Bron & beeld: HLN, Euronews

Bekijk hier meer beelden van de enorme explosie in Beiroet: