Videoland werkt aan ‘Original’ serie over Ruinerwold-drama

Het Drenthse dorpje Ruinerwold werd vorig jaar wereldnieuws, nadat het verhaal naar buiten kwam dat een heel gezin jarenlang onder de radar had geleefd in een afgelegen boerderij. Videoland heeft bekend gemaakt met een ‘Original’ bezig te zijn over het schokkende Ruinerwold-drama.

Ruinerwold-drama

Het gezin, dat bestond uit een vader en zes kinderen, werd ontdekt toen een van de zonen het terrein wist te verlaten en een kroeg in wandelde, waarna hij zijn verhaal deed aan de barman. De vader, de 67-jarige Gerrit Jan van D. mishandelde een aantal van zijn opgesloten kinderen omdat hij dacht dat ze door de duivel bezeten waren. Daarbij gebruikte hij regelmatig een ritueel zwaard om zijn kinderen te straffen.

Videoland gaat een zesdelige serie produceren over het schokkende drama. Antoinette Beumer, Hoofd Drama bij Videoland, verklaart: “Wat er in Ruinerwold is gebeurd, heeft heel Nederland in zijn greep gehouden. Dat dit soort sektarische praktijken ook in onze eigen achtertuin te vinden zijn, had niemand voor mogelijk gehouden. Videoland streeft ernaar om verhalen van eigen bodem te vertellen die ons land van een andere kant laten zien. Dit zijn verhalen als Mocro Maffia en Judas en binnenkort ook Ruinerwold.”

Het is nog onbekend wanneer de serie zal verschijnen.

Bekijk hier de schokkende details van Ruinerwold-drama afspeelde:

Bron & beeld: RTL Boulevard