Skip to main content

Een heftige video ging afgelopen week rond van een ruzie in een tram in Den Haag. Deze escaleerde compleet toen een man ruzie kreeg met vier tienermeisjes. Ze begonnen op hem te slaan en schoppen. Nu zijn ze alle vier opgepakt.

Vier tienermeisjes opgepakt

De meisjes (19, 17, 16 en 16 jaar oud) zijn allemaal afkomstig uit Den Haag. De ruzie ontstond op vrijdagavond 8 september op de Jurriaan Kokstraat in de tram. Te zien is hoe de groep zich tegen de man keert en lijkt er zelfs een stekende beweging te zijn richting de man.

Man geslagen

De man heeft geen aangifte gedaan, politie vindt het vanwege de ernst van het incident echter nodig om onderzoek te doen. Politie Den Haag over de verdachten: “De 19-jarige verdachte is inmiddels op vrije voeten gesteld door het Openbaar Ministerie. De andere drie verdachten zijn voorgeleid. Hun voorarrest is onder strenge voorwaarden geschorst.”

Tram in Den Haag

HTM vervoer reageert met: ,,We vinden het afschuwelijk dat dit heeft plaatsgevonden en keuren dit gedrag ten zeerste af. We hebben de camerabeelden uit de tram aan de politie beschikbaar gesteld voor onderzoek.”

Haagse raadsleden zijn ontzet en reageren met: ,,Je bloed kookt als je zulke beelden voorbij ziet komen op sociale media. Alle menselijkheid lijkt bij deze mensen te zijn verdwenen doordat ze zich als een stel primaten storten op een hulpeloze man. Naast strafrechtelijke vervolging lijkt het ons evident dat zij dan ook nooit meer welkom zijn in het Haags openbaar vervoer.”

Bekijk beelden van het incident:

Zitplaats fixen in openbaar vervoer

Via AD, SBS6