Virgil van Dijk wordt binnenkort Bokser?! Boks-Promotor wil hem overtuigen!

Virgil van Dijk heeft een top carrière als voetballer, maar als het aan bokspromotor Eddie Hearn ligt, kan hier wel een sport aan toegevoegd worden. Zo ziet hij Virgil liever boksen tijdens zijn nieuwe bokstoernooi. Dat geldt overigens niet alleen voor van Dijk, maar ook voor een aantal andere topvoetballers. Dit is gelukkig wel allemaal voor het goede doel.

Welke klasse?

Eddie Hearn is de leider van Matchroom Boxing en hij heeft innovatieve ideeën voor de toekomst van boksen. Zo wil hij voetballers nu laten boksen. Hij heeft ook een podcast, No Passion, No Point. Hierin was onlangs Virgil van Dijk te gast, waarbij Eddie hem vroeg of hij de ring in te krijgen was voor een liefdadigheidsgevecht. Hearn wil namelijk een bokstoernooi organiseren voor het goede doel. Het toernooi zou plaats moeten vinden in het thuisstadion van Manchester United, met grote voetballers als Wayne Rooney en Rio Ferdinand. Virgil van Dijk is dus ook een van de voetballers op de lijst van Eddie. De exacte datum van het toernooi is nog niet bekend.

Virgil van Dijk had hier eerst wel wat vragen over, zoals in welke klasse hij dan zou moeten vechten. De voetballer weegt namelijk 90 kilo. Eddie Hearn gaf hierbij aan dat van Dijk een lichtzwaargewicht zou kunnen zijn en naar de cruiserweight-limiet zou gaan. In die klasse zou van Dijk tegen Canelo Alvarez moeten vechten.

Eddie zei meteen al dat hij niet denkt dat Virgil van Dijk hem zou kunnen verslaan. Hier was Virgil het helemaal mee eens. Of de voetballer echt de ring ingaat, heeft hij nog even in het midden gelaten. Wat denk jij? Zou jij je favoriete voetballers in de ring willen zien?

Benieuwd naar de No Passion, No Point podcast? Beluister de hele aflevering hier.

Virgil van Dijk heeft gelukkig al een sport waar hij heel goed in is: voetbal!

Bron: VechtSportInfo. Beeld: Dvhn.