Skip to main content

De aarde is inmiddels zo overvol aan het raken, dat we niet genoeg voedsel kunnen blijven produceren in het tempo dat we het consumeren. Zeker het eten van vlees kost veel ruimte en is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Dus wordt er hard gezocht naar alternatieven die onze vleesconsumptie te vervangen met bizarre alternatieven.

1. Insecten

In sommige culturen is het al de normaalste zaak van de wereld, maar voor westerlingen zal het even wennen zijn: het eten van insecten. Zo zijn gebakken sprinkhanen met een beetje kruiden prima te doen. Bovendien kost het veel minder voer en landoppervlakte om ze te kweken.

2. Wormen

Hiervoor geldt hetzelfde als de insecten. Dus binnenkort bij de McDonalds: De MacWorm.

3. Kwallen

Binnen enkele jaren zou je zomaar een gebakken kwal op je bord kunnen hebben. De afgelopen 15 jaar is het aantal kwallen in de Middellandse Zee met 400 procent gestegen en vormen ze een bedreiging voor ander zeeleven. Twee vliegen in één klap dus. Bovendien schijnen ze te smaken naar oesters.

 

4. Kweekvlees

In laberatoria zijn ze al jarenlang bezig met het kunstmatig produceren van kweekvlees met behulp van stamcellen van dieren. Dit zou een energiebesparing van 7 tot 45 procent opleveren en 96 procent minder broeikasgassen. En laten we het dierenleed dat voorkomen wordt niet vergeten.

 voedingsmiddelen die we in de toekomst gaan eten

5. Algen en zeewier

Algen zitten vol met  vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten en smaakt naar spinazie. Je kunt algen dan ook gebruiken voor brooddip of zelfs algenburgers bakken. Zeewier is al een redelijk geaccepteerd product in onze hedendaagse keuken.

 voedingsmiddelen die we in de toekomst gaan eten

Bron: Newsmonkey

 

Leave a Reply