Sébastian Haller in openhartige video over tumor en behandelingen

Sébastian Haller

Sébastiaan Haller mag dit jaar de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst nemen, tijdens de Eredivisie Awards. In een openhartige video vertelt hij over zijn ziekte en hoe het met hem gaat.

Openhartig

De voetballer maakte werd na aan succesvolle periode bij Ajax, de overstap naar Borussia Dortmund voor 31 miljoen euro. Hij kreeg de award gereikt, nadat hij vorig seizoen topscoorder was geworden. Terwijl hij de award in ontvangst neem, spreekt hij openhartig over zijn diagnose en behandeling. “Toen ik tekende bij Dortmund voelde ik mij prima. (…). Toen voelde ik me helemaal niet fit”, laat Sébastian Haller weten.

Tumor ontdekt

Hij kreeg last van zijn buik en vanaf dat moment ging het al heel snel. “De volgende dag om 9 uur ’s ochtends had ik een MRI. We zien iets, dat moeten we uitzoeken.” vertelt Sébastain Haller. Dat was het moment, dat de tumor werd ontdekt en namen ze een biopsie. “Binnen 24 uur had ik zo veel onderzoeken achter de rug.” Vanaf dat moment kwam hij in een traject terecht. Hij vertelt ook openhartig over de behandeling.

Hij is 5 dagen in het ziekenhuis, waar hij 24 uur aan het infuus ligt. Je kan niet binnen en ligt alleen in bed

Naasten vertellen

Het moeilijkste was om het slechte nieuws aan zijn naasten te vertellen. Dit vond het heel zwaar. Zijn vrouw was uiteraard in shock, maar weet ermee om te gaan. Zijn moeder heeft het er moeilijk mee, maar hij heeft zijn broers en zus gevraagd om haar bij te staan.

Maar de voetballer staat er positief in en gaat er weer tegen aan. Hij eet goed en probeert weer aan zijn fitheid te werken. Hij krijgt ook veel moed van anderen, wat ook helpt. “Mijn eerste doel is om weer op het veld te staan. Om voor de gele muur te spelen en daar mijn eerste goal te scoren.”

Bekijk de volledige video hier

Bron: Puna