Skip to main content

Er is een grote kans dat het komende week 40 graden gaat worden in Nederland. Zo melden weer-specialisten in de grote kranten.

Het is in Nederland nog nooit 40 graden geweest, maar deze week zou het zomaar kunnen worden.“Er gaan sowieso hitterecords sneuvelen. Misschien wel het all-time hitterecord”, zo meldt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

“Het lijkt me een beetje voorbarig om al te roepen dat we net zo hoge temperaturen als Frankrijk gaan krijgen, maar we staan wel aan de vooravond van een zeer waarschijnlijk nogal hete periode. Met inderdaad woensdag, donderdag en mogelijk ook nog vrijdag voor Nederlandse begrippen extreme temperaturen” “In dit soort scenario’s zijn er altijd een paar berekeningen die er zin in hebben en inderdaad wat uitschieten naar boven wat betreft temperatuur en 40 graden laten zien.”

“Record gaat eraan!”

Dat hitterecord staat op 38,6 graden en is al echt oud. Die temperatuur werd in 1944 gemeten in Warnsveld (Gelderland). “De komende hitteperiode kan ervoor zorgen dat dit record zijn 75ste verjaardag net niet haalt.”

Hieronder de voorspellingen:

Leave a Reply