Skip to main content

Soms sta je als man voor de spiegel en vraag je je af of die ene vrouw je aantrekkelijk vindt. Je hebt geluk als je lange benen hebt!

Half zo lang

Zonder dat zelf te beseffen kiezen heteroseksuele vrouwen in grote meerderheid mannen van wie ieder been ongeveer half zo lang is als hun hele lijf. Die verkiezen ze zowel boven mannen waarvan de benen langer zijn, als waarbij de benen korter zijn. Die voorkeur was eerder aangetoond, maar in een nieuw en uitgebreider onderzoek is het bevestigd.

Diabetes

Wetenschappers vermoeden dat dit een evolutionair gegeven  is: vrouwen willen gezonde mannen. Benen die te kort zijn, bijvoorbeeld, kunnen duiden op diabetes 2. De onderzoekers bepaalden de gemiddelde lichaamsverhoudingen van ongeveer 9000 mannen in het Amerikaanse leger en gebruikten ze om computer gegenereerde afbeeldingen van mannelijke modellen te maken (foto). De wetenschappers maakten de armen en benen van het model iets langer of korter en vroegen vervolgens aan meer dan 800 heteroseksuele Amerikaanse vrouwen om de aantrekkelijkheid van elk model te beoordelen.

Kijk hieronder om te kijken naar wat mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen:

Leave a Reply