Volwassenen gaan volledig uit de kleren in nieuw kinderprogramma! Ophef ontstaat! (Beelden)

Er is flink wat ophef om het nieuwe kinderprogramma ‘Gewoon Bloot’. In het programma gaan vijf volwassenen volledig uit de kleren voor een aantal kinderen. Het doel is om ‘taboes doorbreken en alles bespreekbaar maken’, maar niet iedereen wordt hier erg enthousiast van.

In het programma gaan de volwassenen – zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden – volledig uit de kleren. De kinderen krijgen dus álles te zien. Vervolgens mogen ze vragen stellen aan de volwassenen. Elke aflevering zou een verschillend lichaamsdeel gaan behandelen.

Lichamen in alle soorten en maten

De makers van ‘Gewoon Bloot’, willen kinderen laten beseffen dat elk mens uniek is en dat alle lichamen verschillend zijn. ‘Door te leren dat lichaamsdelen er in alle soorten en maten zijn, zouden de kinderen een positiever lichaamsbeeld en zelfbeeld moeten krijgen‘.

Storm aan kritiek

Maar lang niet iedereen is het daarmee eens; op social media kan het programma op een storm aan kritiek rekenen. ‘Dit is NIET normaal. Ik leer mijn kind dat wanneer een volwassene zijn/haar n*akte lijf laat zien of over p*nispiercings wilt praten, we naar de politie gaan. Ondertussen promoten de NPO en het Jeugdjournaal dit via school als normaal’, schrijft iemand. En een ander reageert: ‘Dit is ziekelijk en walgelijk!

‘Stop het TV-programma!’

Ook Tunahan Kuzu van de partij DENK is woest. In een video roept hij op om het TV-programma te stoppen. Op Instagram krijgt hij veel bijval van woedende volgers. ‘Walgelijk, welke pedo heeft dit nou weer bedacht!!!’, schrijft iemand.

Bekijk beelden van het programma en de video van Kuzu hieronder:

Bron: NOS, Instagram, YouTube

Lees ook: