Skip to main content

Vanavond is de vriendin van Peter R de Vries te zien in de documentaire over Peter’s leven en dood. Tot nu toe sprak ze zich altijd anoniem uit, maar daar komt nu verandering in. AD bekeek de beelden van de documentaire en deelde de eerste verhalen van zijn vriendin.

‘Mensen hadden zoveel vooroordelen’

Het AD bekeek de documentaire als eerst. De vriendin van Peter R de Vries laat zich uit over haar band en relatie met Peter: “Ik werk zelf ook in de media. Ik heb een lange weg afgelegd om te komen waar ik ben. Dat heb ik alleen gedaan. Ik wilde niet dat mensen zouden zeggen: dat heeft Peter voor haar geregeld. Een andere reden om de documentaire te doen is dat onze relatie veel te mooi, uniek en bijzonder was.

Als je een relatie hebt waarbij sprake is van leeftijdsverschil, dan zijn er heel veel vooroordelen. Liefde, daar denken mensen niet zo snel aan. Hij had een bloedhekel aan de roddelpers. Wilde niet dat onze liefde bezoedeld zou worden.

Samenwonen

In het interview vertelt de vriendin van Peter R. de Vries over het feit dat de twee plannen hadden om samen te gaan wonen. Op 6 juli 2021 had het stel samen een bezichtiging. De misdaadjournalist was precies op die dag onderweg naar de studio van RTL Boulevard toen hij plots werd neergeschoten in Amsterdam. Peter’s zoon belde haar op en vertelde dat hij had gehoord dat zijn vader was neergeschoten.

“Ik dacht eerst: dat kan niet, dat moet een zieke grap zijn. Ik ging langs de weg staan en toen heb ik Peter gebeld. Hij nam niet op. Toen wist ik dat het niet goed zat. Ik was op een paar kilometer afstand van het huis dat we zouden bekijken. Een nachtmerrie.

Ze vult aan: “We waren samen van plan om op een waardige, mooie manier uit de anonimiteit te treden. We zouden dit jaar gaan trouwen. Die plannen zijn ons ontnomen. Nu ben ik in een andere werkelijkheid beland. Die nieuwe werkelijkheid vereist nieuwe beslissingen. Dat past vooral bij Peter. Hij was van het zelf bepalen, op welke manier en wanneer. En als het dan naar buiten kwam, dan moest het staan als een huis.”

Voor Peter’s vriendin is alles wat er over Peter wordt gezegd prachtig, maar stond hij voor veel meer. “Sinds de zwarte dinsdag is er veel over Peter gezegd en geschreven. Dat hij een held was, een dappere strijder tegen onrechtvaardigheid, loyaal, hart op de juiste plek, en dat klopt allemaal. Maar Peter was nog veel meer dan dat. Peter was een en al liefde. Hij was een en al liefde.”

Bekijk hieronder een interview met Peter:

Bronnen: YouTube, AD

Leave a Reply