Vrouw van El Chapo opgepakt voor drugssmokkel (Beelden)

De vrouw van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo is opgepakt op een Amerikaans vliegveld. De 31-jarige Emma Coronel Aispuro wilde schijnbaar een enorme lading drugs de VS in smokkelen. Maar dat is niet het enige waar de knappe dame van verdacht wordt…

El Chapo’s vrouw zou van plan zijn geweest om minstens een kilo heroïne, vijf kilo cocaïne, 1000 kilo marihuana en 500 gram crystal meth naar de VS te smokkelen.

Geholpen bij ontsnapping

En of dat nog niet genoeg is, zou de brunette ook nog geholpen hebben bij de ontsnapping van El Chapo uit een Mexicaanse gevangenis in 2015 én bood ze haar man hulp bij een tweede ontsnappingspoging uit een cel. Volgens het NOS zou ze mogelijk morgen al voor de rechter kunnen komen.

Tunnel van 1,5 kilometer

Drugsbaron El Chapo, echte naam Joacquin Guzman heet, kreeg twee jaar geleden levenslang voor zijn rol bij het Sinaloa-kartel, dat al jaren enorme hoeveelheden drugs naar de VS smokkelt. In 2015 ontsnapte El Chapo op bizarre wijze uit een Mexicaanse gevangenis: hij groef een tunnel van 1,5 kilometer langs onder zijn cel. Toch bleef hij niet lang op vrije voeten; een paar maanden later werd hij opgepakt en uiteindelijk uitgeleverd aan de VS.

Bekijk beelden van El Chapo’s vrouw en zijn bizarre ontsnapping hieronder:

Bron: YouTube, NOS

Lees ook: