Vrouw zaagt eigen hand af in de hoop op dikke zak verzekeringsgeld! (Video)

Bizar nieuws uit Slovenië: een 22-jarige vrouw moet twee jaar de cel in omdat ze haar eigen hand af heeft gezaagd. Op deze manier hoopte ze, samen met haar vriend, één miljoen euro los te maken bij de verzekering. Helaas voor het stel slaagde hun ‘masterplan’ niet.

De vrouw, Julija Adlesic, kwam vorig jaar op het ‘fantastische’ idee om haar hand eraf te zagen, zo denkt de rechter. Samen met haar vriend, tekende ze een contract bij vijf verschillende verzekeringsmaatschappijen. Aan de hand (ha!) van dit ‘ongeluk’, hoopte het stel één miljoen euro op te strijken.

Hand er per ongeluk afgezaagd

Na het incident, meldde de twee zich in het ziekenhuis in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Alleen: ze hadden de afgezaagde hand niet meegenomen. De politie vond het lichaamsdeel even later toch en Julija kreeg haar hand terug. Volgens de Sloveense en haar vriend gebeurde het ‘ongeluk’ toen Julija takken aan het zagen was.

Onderzoek naar handprotheses

Maar daar trapte de rechter niet in. Het bleek namelijk dat haar vriend een aantal dagen voor het incident online onderzoek had gedaan naar handprotheses. Dit bewijst volgens aanklagers dat het plan vooropgezet was.

Julija houdt onschuld vol

Julija moet twee jaar de cel in, haar vriend gaat naar huis met drie jaar gevangenisstraf. Wel even wat anders dan één miljoen euro dus. Toch houdt de blondine vol dat ze onschuldig is: ‘Niemand wil kreupel zijn. Mijn jeugd is verwoest. Ik ben mijn hand kwijtgeraakt op mijn twintigste. Alleen ik weet wat er gebeurd is’, aldus Julija.

Bekijk onderstaande video voor meer beelden:

Bron: Telegraaf, YouTube

Lees ook: