Waarom Famke Louise de Miley Cyrus van Nederland is!

Het onverwachte succes van Famke Louise komt ons bij nader inzien toch wel heel bekend voor. We hebben bij het volgen van deze vlogster een paar gelijkenissen opgemerkt waardoor het lijkt alsof zij en de Amerikaanse zangers Miley Cyrus veel overeenkomsten hebben. Wij zullen even uitleggen waarom Famke Louise de Miley Cyrus van Nederland is.

Het begon allemaal zo lief en onschuldig

Afbeeldingsresultaat voor miley cyrusAfbeeldingsresultaat voor famke louise

Zowel Miley als Famke komen beiden van goede huizen en hebben ook allebei de look van een lieve paardenfan die dol is op haar vrienden en familie. Miley is begonnen als Disney-ster en won zo de harten van een hele jonge doelgroep. Famke werd vanaf haar 16e bekend op Youtube en sprak ook een wat jongere doelgroep aan met haar vlogs. Er was geen vuiltje aan de lucht voor deze blondines..

Toen maakten ze een swagg-switch

Afbeeldingsresultaat voor famke bokoesam

We weten niet of het de pubertijd was, of dat het tijd was voor wat anders, maar beiden dames vonden het nodig om een heel ander imago aan te meten. Miley ging van lang blond haar naar dreads en koos daarna voor een pittig kapsel. Ze verruilde haar speelse en boerse outfits voor baggy, urban kleding en accessoires. Het was zelfs zo erg dat ‘black America’ haar ervan beschuldigde dat zij de cultuur van afro-amerikanen aan het stelen was en gebruikte voor haar eigen gewin. Het lijkt erop dat Famke ook deze kant op gaat en besloot een nieuw signature kapsel aan te meten.. Haar cornrows. Dit ging net als bij Cyrus gepaard met een nieuwe look en ze liet haar oude kledingstijl liggen voor BAPE merchandise en nam waarschijnlijk een styliste om armen. In de videoclip ‘Op me monnie’ van Famke, strooit ze heel respectloos twee flessen Fernandes leeg. Net als hoe ‘black America’ niks van Miley pikte, zo gingen ook veel mensen van Surinaamse afkomst in Nederland tekeer om het verspillen van de geliefde frisdrank en omdat ze zich ook massaal afvroegen wat Famke nou precies aan het doen is.

Toen begonnen ze ineens ratchet te doen

Afbeeldingsresultaat voor miley cyrus twerksAfbeeldingsresultaat voor famke bokoesam

Alsof het niet genoeg was om een nieuw imago aan te meten, begonnen de dames zich ook beiden vreemd te gedragen. Miley Cyrus kreeg een serieuze twerk-ziekte en dacht dat het normaal was om dat eens overal te doen. Als het niet in haar videoclips was, dan wel tegen de broek van zanger Robin Thicke aan. Famke vond het ook leuk om even op een man te zitten en nam een wel heel sensuele pose aan, zo op de schoot van Bokoesam.

Het gebruiken van ‘slang’

Zowel Famke en Miley hebben het in hun songs over onderwerpen gehad waar ze zelf waarschijnlijk niks van weten. Zij denken blijkbaar te zingen/rappen wat ze denken dat we willen horen. Maar onze enige reactie op de slang die zij gebruiken is een dikke, vette vraagteken. Que?

Bad-Girl Image (middelvingers)

Afbeeldingsresultaat voor miley cyrus cultural appropriation

”Ik ben echt geen lieve meid meer jongens, kijk twee middelvingers”, waarschijnlijk de gedachtegang achter deze stoere middelvingers.

Ze nemen beiden nog een hip hop artiest in hun videoclip, voor het geval je er nog niet zeker van was dat het nu hiphop-meiden zijn.

Aangezien ze beiden hun urban debuut probeerde te maken, is het toch wel handig om iemand in je clip en op je track te krijgen die uit dat wereldje komt. Gelukkig voor de dames is er altijd wel iemand die ook op z’n monnie is.

En wanneer het ze allemaal even teveel wordt, kruipen ze weer in hun geliefde slachtoffer-rol

Even lekker huilen in een talkshow over hoeveel mensen je haten en dat dit allemaal niet de bedoeling was. Boehoee!

Maar omdat we toch even willen laten zien hoever de dames gekomen zijn, zetten we hun tofste video hieronder: