Skip to main content

Top Notch en Spraak-Water.com hadden volgers via social media gevraagd naar hun favoriete lines van 2014. Met de populairste inzendingen is daarna een poll samengesteld waaruit mensen de beste lines konden kiezen. De stemmen zijn geteld en de winnaar is geworden:… Jiggy Dje! Met de line uit zijn featuring bij Murda’s banger ‘Dat Doen We Niet Meer’:

1. Ik zie jullie rappers maar tussen de sterren ben ik liever de ruimte. ~ Jiggy Djé

 

De rest van de complete top 5 van De Beste Bars van 2014 ziet er als volgt uit:

2. “Heb veel aan m’n hoofd maar heb meer aan een kop nu. Een paar die ik ken draaiden vroeger maar zijn op nu. Ze zitten liever in de shop nu. Vergeet niemand ook al ben ik bijna bij de top nu.” – Lijpe (Intro)

3. “Als het meezit zie je misschien de top, maar zonder tegenwind gaat die vlieger niet op.” – Jiggy Djé (Anthem)

4. “Kan niet werken voor een baas ik ben eerlijk met je. Wie kan je vertrouwen wie is eerlijk met je? Vriendschap en liefde kunnen veel verpesten.” – Lijpe (Ogen In Je Rug)

5. “Het onderwerp op straat is best vaak wie de hardste van de game is. Ze roepen broederliefde als ze kijken waar het feest is, roepen SBMG als ze kijken naar wat nu heet is, maar ze roepen Cho als ze kijken naar wie compleet is.” – Cho (Hi The Pickup #8)

Lijpe en Jiggy domineren dus de top 5 en op plek 6 zijn 3 lines geëindigd met hetzelfde aantal stemmen:

– “Wat zijn woorden opgeschreven als de kern ervan niet wordt begrepen? Voorbij het punt van lezen, is er de kunst van leven.” – Typhoon (Hemel Valt)

– “Niggers rennen als het heet wordt. Ik blijf staan voor die oven tot het cake wordt.” – Hef (Hi The Pickup Sessie #8

– “Bitch ik kom uit Bijlmer, kleine boy op een skelter. Vrienden waren net stoepkrijt, wanneer het regent verdwijnen ze telkens.” – Cho (’93)

 

Check www.spraak-water.com voor de teksten en hun betekenis.

 

Leave a Reply