Wijkagent Steven weggestuurd door politie, Ophef ontstaat! (Beelden)

Wijkagent Steven, die bekend werd door zijn unieke aanpak met jongeren, is door de politie naar huis gestuurd. Dat laat Gerard Suijker van politievakbond ANPV weten aan AT5. Volgens Suijker lijkt de politie niet zo blij te zijn met de bijzondere stijl van Steven.

Gerard Suijker snapt niet goed waarom Steven naar huis is gestuurd. ‘Ik denk dat het botsende karakters zijn. Ik vind het vreemd dat juist iemand met de meeste kennis van de straat in een van de moeilijkste buurten van Amsterdam naar huis gestuurd wordt, zonder verdere motivatie. Terwijl we juist iedere diender keihard nodig hebben’, vertelt hij aan AT5.

Buitengewoon verlof

Volgens een woordvoerder van de politie is Steven ‘met buitengewoon verlof gestuurd’. Over de reden willen ze niks loslaten. ‘Het is een interne kwestie, daar doen we nooit uitspraken over’, aldus de woordvoerder. Wat er na het verlof gaat gebeuren kan ze ook nog niet zeggen.

“Steven is een top agent!”

Veel mensen reageren verontwaardigd op het nieuws. ‘Hij had een speciale aanpak maar denk zeker dat het kan werken, wat een idioten weer. Misschien heeft deze wijkagent idd een bijzonder talent’, reageert iemand op Facebook. Een ander laat weten: ‘Wat is dat nou. Steven is top agent. Hij dwingt echt respect af bij de jongeren. Het beste aanpak méthode. Hopelijk zien we hem gauw terug. Anders welkom bij ons district Politie Nieuw-West. Toppers horen bij ons in de wijk‘.

‘Faka, alles goed?’ Check de bijzondere aanpak van Steven op onderstaande beelden:

Bron: AT5, YouTube