Wijnaldum en Koeman verbijsterd na racisme speler Excelsior “Hoe haal je het in je hoofd?”

Wijnaldum en Koeman verbijsterd na racisme speler Excelsior “Hoe haal je het in je hoofd?”

De voetbalwereld in Nederland heeft geschokt gereageerd op de racistisch bejegende Excelsior speler Mendes Moreira. Koeman en Wijnaldum kunnen het niet geloven.

Dat lieten ze tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal weten. Koerman zegt o.a. Mijn spelers zullen van het veld stappen bij zo een gebeurtenis. “Je moet gewoon weggaan van het veld” “Iemand moet het doen. We denken er zo over, maar niemand doet het. We proberen het met fluwelen handschoentjes op te lossen.” 

Georginio Wijnaldum zegt “Ik blijft ook weg, want de wedstrijd vervolgen is geen optie: “Als je terugkomt verandert er niets. Er zijn genoeg statements gemaakt, maar niets is veranderd. Het wordt gewoon weggelachen.”

“Ik had nooit verwacht dat dit in Nederland zou gebeuren. Hoe er daarna mee omgegaan is vind ik kwalijk. Niet alleen door de trainer, maar ook door de club. Wat kan je doen als speler? Het is een maatschappelijk probleem. Toch vind ik dat wij als spelers elkaar moeten steunen. Ik vind dat het ook iets voor de politiek is. Er moet keihard opgetreden worden tegen zulke praktijken. Wat ik heb gezien kan niet.”

Hieronder beelden volledige reactie en het incident: