Skip to main content

Het afgelopen jaar organiseerde onze collega’s van Hiphop In Je Smoel in samenwerking met Stichting Chano en Dusee, een maandelijkse HIJS Beatbattle waarbij producers & beatmakers de strijd met elkaar aangingen. De twaalf winnaars van dit jaar zijn Jengi Beats, Zelfkweek, Magama, Funkovski, Nova Peaks, Tantu Beats, Galax, Stay Classy, Tjomba Beats, Carmine Galante, Mute Maximus en Twislabeats.

Als afsluiting van dit project zullen de producers op zaterdag 5 juli in het Haags Hiphop Centrum (H3C) werken aan een gezamenlijk album genaamd #HIJSBeats. Het album zal tevens samenwerkingen bevatten met o.a. Mongoose, Brandwerk, Joe Kickass, Ill & Ape, Daan Rijkers, Roy Kable, Vinnie, Ashes, Heavy, Kymer McGyver, Brada en Profix.

Inmiddels is de HIJS Beatbattle voor dit seizoen voorbij, maar beatmakers hebben nog één kans om aan het #hijsbeats project te mogen meewerken. Je kunt namelijk tot donderdag 19 juni nog meedoen met de HIJS Beatbattle: EXTRA. Om jezelf in te schrijven en voor meer info kun je hier terecht.