Skip to main content

Het is duidelijk dat het mysterieuze Sunneklaas feest op Ameland een van de best bewaarde geheimen is in Nederland. Dat willen Amelanders graag zou houden en daar gaan ze heer ver voor, zo was te zien bij de cameraploeg van Powned. Maar er waren ook andere Youtubers uit Nederland die probeerden het feest te filmen. Ook zij waren niet welkom.

Sunneklaas

De gasten van kanaal NXTNieuws gingen op 5 december naar Ameland om het Sunneklaas feest mee te maken en er een film van te maken. Ze waren benieuwd of de geruchten over o.a. vrouwen waar zouden zijn. Daar aangekomen blijkt echter dat het hele eiland samen werkt om mensen die komen filmen te weren.

Ameland

Medewerkers op de veerboot hebben via een groeps-app heel veel mensen op het eiland ingelicht en de mannen werden gelijk achtervolgd toen ze op het eiland aankwamen. Ze waren op de weg als als er iemand op ze afkomt. Een man spreekt ze aan en raadt ze af om verder te rijden.. anders.. De man zegt: “Jullie worden echt aan alle kanten ingesloten en jullie overleven het niet”. De youtubers worden dan geëscorteerd naar de boot en filmen alles.

Bekijk hier hun video en meer over Sunneklaas:

Via YT