Skip to main content

Hakim Ziyech is de ster van Ajax, maar hij heeft last waar Messi ook last van heeft. Waar hij bij zijn club elke wedstrijd uitblinkt en de ster is, wil dat maar niet echt lukken bij zijn land.

Marokko speelde gisteren thuis met 1-1 gelijk tegen Burkina Faso, en Ziyech miste een penalty. Het publiek ging na de misser los met boe-geroep en een fluitconcert voor Ziyech. Zijn trainer is nu woedend op het publiek.

“Er was één ding dat me enorm teleurgesteld heeft. Het feit dat Ziyech, een speler van ons eigen team, uitgefloten werd. Dat verdient hij niet! Hij is een geweldige jongen en een fantastische speler. Je eigen land uitfluiten is iets dat niet goed is en ik absoluut niet waardeer”

Marokkaanse media vatten het zo samen: “Na de uitschakeling op de Afrika Cup werd hij aangewezen als zondebok. Er werd verwacht dat Ziyech de boel zou omdraaien tegen Burkina Faso en hij was betrokken bij enkele goede schoten, maar miste opnieuw een strafschop” “Hij speelt zo briljant in het shirt van Ajax, maar heeft het lastig om uit te blinken bij Marokko. Na de gemiste strafschop tegen Benin kwam er een lawine aan kritiek los. Supporters, pers en zelfs politici wezen Ziyech aan als de hoofdschuldige van het falen van Marokko op de Afrika Cup.”

Hieronder het moment met het fluitconcert, en daaronder de samenvatting:

https://youtu.be/gdJMoXNH8Qk
https://youtu.be/vMdummdJIfc

Leave a Reply