Skip to main content

Als lange man kan het soms een hele uitdaging zijn om kleding te vinden die goed past. Vooral als het gaat om t-shirts en truien kan het lastig zijn om een goede pasvorm te vinden. Gelukkig zijn er verschillende opties en tips die je kunnen helpen bij het vinden van de perfect zittende kledingstukken. In dit artikel bespreken we enkele handige tips en suggesties om jou als lange man te helpen bij het vinden van t-shirts en truien die perfect passen.

De juiste maat:

Een van de belangrijkste aspecten bij het vinden van goed passende slim fit t shirts en truien is het kiezen van de juiste maat. Als lange man is het belangrijk om te kiezen voor kledingstukken die lang genoeg zijn. Meet jezelf op en noteer je exacte maten, zoals je lengte, borstomvang en tailleomvang. Met deze maten kun je gerichter zoeken naar kleding die beter aansluit bij jouw lichaamsvorm. 

Speciale kledingmerken:

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer kledingmerken die zich richten op lange mannen. Deze merken bieden speciale collecties aan die rekening houden met langere torso’s en langere mouwen. Enkele bekende merken die hierin gespecialiseerd zijn onder andere de Girav. Door te kiezen voor kleding van deze merken vergroot je de kans op het vinden van perfect passende t-shirts en truien.

Lange mouwen:

Voor lange mannen kan het een enorme frustratie zijn om truien te vinden met mouwen die lang genoeg zijn. Vaak eindigen de mouwen net boven de pols, wat niet comfortabel is en er ook niet mooi uitziet. Gelukkig zijn er enkele trucjes om dit probleem te omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor truien met een raglanmouw, die vaak langer zijn dan de traditionele mouwen. Ook kun je ervoor kiezen om truien te dragen met een 3/4-mouw, waardoor de lengte minder van belang is.

Pasvorm en stijl:

Naast de juiste maat is het ook belangrijk om te letten op de pasvorm en stijl van de t-shirts en truien. Als lange man wil je natuurlijk voorkomen dat je kleding eruit ziet alsof het te klein is. Kies daarom voor kledingstukken met een slankere pasvorm zoals een slim fit v hals, zodat ze mooi aansluiten op je lichaam zonder dat het te strak zit. Vermijd daarentegen te wijde kleding, omdat dit je lichaamsvorm kan verbergen en je nog langer kunt laten lijken. 

Materialen en kwaliteit:

Een ander aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van t-shirts en truien is het materiaal en de kwaliteit. Kies voor kledingstukken die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals katoen, omdat deze vaak beter meerekken en langer meegaan. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de stiksels en afwerking van de kleding. Hierdoor voorkom je dat de kleding na een paar keer dragen al gaat rafelen of uit vorm raakt.

Pas het in de winkel:

De laatste goede tip is om de kledingstukken altijd eerst te passen voordat je ze koopt. Hierdoor kun je direct zien of de lengte en pasvorm goed zijn. Let erop dat de t-shirts en truien lang genoeg zijn en niet te strak zitten bij de schouders en borst, en dat je genoeg beweegruimte hebt. Door verschillende merken en modellen te passen, kun je ontdekken welke het beste bij jouw lichaam passen.

Beeld: Pexels