Zo zet je zelf je eigen Tattoo met naald en inkt!

De lockdown heeft niet alleen invloed op ons sociale leven, maar ook op onze looks. We kunnen niet naar de kapper, je kan niet naar de schoonheidssalon en je kan ook geen nieuwe tatoeage zetten. Wees echter niet getreurd! Professional tattoo artiesten hebben namelijk filmpjes gemaakt waarin zij haarfijn uitleggen hoe jij thuis een thuispriktatoeage kan zetten!

Wat is een thuispriktatoeage?

Thuispriktatoeages, ofwel stick & poke, worden niet met een tattoomachine gezet, maar met de hand. Je raadt het al, je doopt je naald in de inkt en vervolgens prik je die in je huid.

Voor beginners is dit een stuk makkelijker dan met een machine en de tattoo is even permanent! Sinds de lockdown staat Instagram vol met plaatjes van mensen die zelf een thuispriktatoeage hebben gezet. En als zij het kunnen, kan jij het ook!

Maar hoe? Nou je hebt in ieder geval schone naalden en tattoo inkt nodig. Om infecties en ontstekingen te voorkomen, is het van groot belang dat je een naald nooit twee keer gebruikt. Je wil natuurlijk niet dat je thuispriktatoeage verandert in een verwonding! Ook is het belangrijk om ondiep te beginnen, zonder te veel inkt te gebruiken. Je kan namelijk altijd inkt toevoegen, maar zodra het in je huid zit, kan je geen inkt meer weghalen! Wij adviseren je sowieso om heel voorzichtig te doen bij het zetten van een thuispriktatoeage.

Er komt namelijk veel meer kijken bij het zetten van je eigen tattoo… bekijk deze video!

Bron: VICE. Beeld: Tattoo Gallery