Zoon van slachtoffer moskee-aanslag maakt dader met de grond gelijk

dader moskee aanslag

Op 15 maart vorig jaar liep de zwaarbewapende Brenton Tarrant een moskee binnen in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch en begon om zich heen te schieten. 51 mensen kwamen hierbij om het leven. Deze week staat Terrant terecht voor de aanslag, waarbij de zoon van een van zijn slachtoffers de kans kreeg om hem toe te spreken.

De 71-jarige Haji-Daoud Nabi zou Terrant hebben begroet met de woorden ‘Hello brother’, voordat hij werd doodgeschoten. Zijn zoon Ahad Nabi pakte zijn moment door de terrorist zijn middelvingers te geven en had zijn speech goed voorbereid. Zo zei hij onder meer: “Je acties waren die van een laf karakter”, waarna hij vervolgde: “Je vader was een vuilnisman en dus werd jij de afval van de samenleving.”

“Ik vergeef je niet voor wat je hebt gedaan, maar terwijl je in de gevangenis zit, zul je tot de realiteit komen, dat je nu in de hel bent en alleen het vuur op je wacht … ik zou graag willen zeggen dat mijn 71 -jarige vader je in tweeën zou hebben gebroken als je hem had uitgedaagd in een gevecht. Maar je bent zwak. Een schaap in een wolvenjas voor maar 10 minuten van je hele leven. ”

Ook andere nabestaanden kregen de kans op Terrant toe te spreken.

Check de hele toespraak van Ahad Nabi voor de dader van de moskee-aanslag in Christchurch hier:

Bron & beeld: Thedailybeast, Youtube