Skip to main content

Vandaag staan er drie mannen en een vrouw voor de rechter in Den Haag vanwege het uitbuiten van vier vrouwelijke slachtoffers. Samantha ‘Barbie’ is één van de slachtoffers. Haar advocaat laat weten dat het niet goed met Samantha gaat.

Gaat niet goed met Samantha ‘Barbie’

Volgens haar advocaat Diekstra zou Samantha depressieve klachten hebben: “Het gaat niet goed met cliënte. Zij kampt onder andere met depressieve klachten. Na een periode van enig herstel is haar situatie helaas weer verslechterd. Cliënte heeft te maken met aanzienlijke uitdagingen, versterkt door een complex leven voorafgaand aan de recente gebeurtenissen. Gebeurtenissen die een diepgaande impact op haar mentale welzijn hebben gehad,” aldus Diekstra bij RTL Bouevard.

Ze zou er alles aan doen om er weer bovenop te komen: “Ze is toegewijd aan het positief veranderen van haar leven en beseft dat het roer om moet. Ook is ze zeer dankbaar voor de steun en adviezen die ze in deze periode heeft ontvangen. Terwijl ze zich inzet voor haar herstel, is ze nu van plan haar verhaal te delen rond de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Zij hoopt begrip hiervoor te krijgen en privacy in deze uitdagende periode.”

Samantha en drie andere slachtoffers zouden in de prostitutie zijn gedwongen, daarnaast zouden zijn mishandeld en misbruikt. Samantha zou onder andere gedrogeerd, geslagen en opgesloten zijn geweest. Ook zouden er beelden van zijn gemaakt en zijn die verspreid op meerdere 18+ websites. Ook zou ze een lange tijd bewust zijn geïsoleerd van de wereld.

Volgende Samantha ‘Barbie’ zitting in maart

Op het kanaal van RealityFBI wordt een samenvatting gedeeld van de rechtszaak. Samenvatting zaak van vandaag: “In de zaak tegen drie mannen en een vrouw, verdacht van mensenhandel waarbij Samantha als slachtoffer betrokken is, vond vandaag een nieuwe inleidende zitting plaats.
Zoals eerder bekend werd, zou Samantha naar verluidt geslagen, gedwongen tot prostitutie, bedreigd en beroofd zijn van persoonlijke bezittingen tussen maart 2021 en januari 2023. Tevens moest ze haar geld afstaan om een openstaande ‘schuld’ of to betalen”.

De belangrijkste vandaag tijdens de zitting was of de verdachten (waaronder Anthony J. en Nancy J. langer in hechtenis moeten blijven.
“De rechtbank heeft besloten dat alle verdachten in hechtenis blijven. De pro-formazitting (de zaak wordt ook in deze zitting niet inhoudelijk behandeld) staat gepland voor 13 maart om 13:30 uur.”

Samantha ‘Barbie’ TikTok

Onlangs was Samantha nog heel erg actief op TikTok waar ze allerlei vragen antwoordde van haar volgers en fans. Dit deed ze weken lang en dat was een soort van een comeback van de realityster. Ze is daar nu weer mee gestopt, maar het kan zijn dat ze dit weer oppakt om haar verhaal te vertellen.

Lees hier alle details en bekijk de beelden

@barbie.reacts Antwoorden op @Petra Ricky djace Spindler ♬ origineel geluid – Barbie Reacts

Bron: Instagram, RTL Boulevard