Skip to main content

Robin van Persie speelde zondag zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Feyenoord en neemt na de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard van woensdag definitief afscheid als profvoetballer. Dit betekent natuurlijk niet dat hij hierna vakken moet gaan vullen bij de Jumbo.

In zijn afscheidsinterview op de website van de Rotterdamse club, zegt de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal: ‘Het was voor mij heel belangrijk dat ik niet in de vergetelheid zou eindigen, maar eervol als voetballer die een bijdrage levert aan het team. Daarom ben ik heel blij dat ik ben teruggekomen. Natuurlijk is het lekker dat we de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal hebben meegepakt, maar die prijzen waren voor mij geen doel op zich. Voor mij persoonlijk was het doel om in ere te eindigen, omdat voetbal mijn passie is.’

Passie voor voetbal of niet, Van Persie heeft in zijn carriere waarin hij voor Excelsior, Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe voetbalde zeker geen windeieren gelegd. In Instanbul streek de spits een jaarsalaris van 4,9 miljoen euro, exclusief bonussen op. Bovendien ontving hij nog eens €60.000 per jaar aan huisvestingsvergoeding en had hij zijn eigen skybox voor familie en vrienden. En laten wij zijn tekenbonus van 3,12 miljoen euro vooral niet vergeten.

Voordat hij echter naar Turkije vertrok, beschikte Van Persie al op een geschat vermogen van 31 miljoen euro, zo berekende Quote. Dit was vooral te danken aan zijn successen in de Premier League met Arsenal en Manchester United.

Voor hij terugkeerde bij Feyenoord, bezat de 102-voudig international een geschatte 47 miljoen euro. In Rotterdam nam hij uiteraard genoegen met een stuk minder doen, en zal het ongeveer met een miljoen euro hebben moeten doen. In totaal kan hij dus met 48 miljoen van zijn pensioen gaan genieten.

Het Feyenoord-publiek nam zondag op indrukwekkende wijze afscheid van Robin van Persie:

 

Leave a Reply