Zoveel verdienen Twitch streamers per maand

Twitch

Twitch streamers zijn super populair. Ze spelen een game, filmen dit en geven er commentaar bij. Dat ze er geld mee verdienen is al bekend, maar wij weten nu ook hoeveel! Hierbij wordt gekeken naar vier soorten inkomens: donaties, advertenties, abonnees en sponsordeals.

 Donaties

Sommige Twitchers vragen donaties aan hun volgers. Dit kan via creditcard of Paypal. In ruil voor een donatie maken ze soms een snapchatfilmpje voor de fan. Gemiddeld krijgt een succesvolle Twitcher $2500 (€2200) per maand aan donaties.

Advertenties

Dan hebben we advertenties. Elke keer als iemand de video aanklikt komt er eerst een advertentie te zien. Sommige streamers kiezen voor één advertentie, die staat dan aan het begin, maar anderen laten ook in hun video wat advertenties voorbijkomen. Dit mogen ze zelf bepalen. Hoe meer advertenties hoe meer geld, maar je moet oppassen dat je geen volgers verliest. Wanneer je alleen in het begin een advertentie laat zien verdien je al $4000 (€3500) per maand.

Abonnees

Hier verdienen Twitchers het meest aan. Kijkers kunnen $5 per maand betalen om zich te subscriben op een kanaal. Door die $5 krijgen mensen een speciale badge én kunnen ze gebruik maken van premium gifjes. Ook kan een Twitcher ervoor kiezen om een chat alleen open te stellen voor premiumabonnees. Het nadeel is dat 30% ($3,50) van de opbrengst naar Twitch gaat. Maar hoeveel verdien je hier nou mee? De populairste Twitchstreamer, Ninja, heeft 121.000 abonnees. Doe dit x $3,50 en je krijgt een mooi bedrag van $423.500 (€372.000) per maand.

Sponsordeals

Als laatste heb je ook de inkomstenbron sponsordeals. Twitchstreamers kunnen een gesponsorde stream, YouTubevideo of live-video maken. Ook kunnen ze op Twitter of Instagram gesponsorde deals aannemen, omdat ze daar ook veel volgers hebben. Ze krijgen tussen de $0,01 – $1 per kijker. Bij iemand die gemiddeld 10.000 kijkers heeft, kan dit bedrag dus oplopen tussen de $1000 – $10.000 (€880 – €8800) per video.

 Twitcher én YouTuber ‘Disguised Toast’ zocht het uit. Benieuwd naar zijn video en nog meer leuke weetjes? Check het hieronder: