Weet jij welke autoverzekering er bij jou past?

advertorialjul 27 2022, 13:48
Woon je in Nederland en heb je een auto op je naam staan, dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je hebt in dit geval de keuze uit drie verschillende autoverzekeringen:
  • WA-verzekering
  • WA beperkt cascoverzekering
  • Allriskverzekering
Het is natuurlijk de vraag welke van deze drie autoverzekeringen het beste bij jou past. Om de beste verzekering te kiezen is het niet handig om te kiezen voor de laagste premie. Om je ideale verzekering voor de auto te vinden zijn er enkele punten waar je even op dient te letten.

Leeftijd

Een van de richtlijnen die je het beste aan kunt houden wanneer je op zoek gaat naar een autoverzekering is de leeftijd van je auto. Is de auto jonger dan 5 jaar, dan kan je het beste kiezen voor een allriskverzekering.
Met deze verzekering is niet alleen de schade bij anderen gedekt, maar ook de schade aan je eigen auto. Omdat je auto nog jong is houdt dit in dat deze nog veel waard is. Daarom kan je in dit geval het beste kiezen voor een uitgebreide dekking.
Is je auto tussen de 5 en 10 jaar oud, dan is het meestal niet meer rendabel om deze nog allrisk te verzekeren. Toch is de waarde van de auto nog te hoog om deze alleen WA te verzekeren. Voor auto's tussen de 5 en 10 jaar is de beste optie een WA beperkt casco verzekering.
Mocht er dan onverhoopt schade aan je auto ontstaan door diefstal, brand, natuurverschijnselen of krijg je te maken met ruitschade, dan zal dit toch door je verzekeraar vergoed worden. Wel is het zo dat hoe beter je de auto verzekerd, hoe hoger je maandelijkse premiebedrag zal zijn.

Waarde

Het mag dan zo zijn dat de leeftijd van je auto een goede indicatie is wat betreft de keuze voor een verzekering, toch is het zeker niet zo dat dit voor iedere auto geldt. Het is niet zo dat de ene auto net zo snel in waarde daalt als de andere.
Er zijn op internetwebsites te vinden waar je snel de dagwaarde van je auto kunt berekenen. Blijkt hieruit dat je auto een dagwaarde van meer dan 10.000 euro heeft, dan is het de beste optie om in dit geval toch voor een allriskverzekering te kiezen. Mocht er iets gebeuren dan wordt de dagwaarde van de auto vergoed.

Welke verzekering moet ik kiezen?

Zodra je weet wat de waarde van je auto is, doe je er verstandig aan om voor jezelf na te gaan of het voor jou mogelijk is om dit geld achter de hand te hebben mocht er iets met je auto gebeuren. Mocht je auto kapotgaan, dan heb je geld genoeg voor een nieuwe.Voor je besluit om een autoverzekering af te sluiten is het verstandig om eerst een vergelijking te maken. Autoverzekering vergelijken doe je tegenwoordig online. Dit geldt niet alleen voor particulieren maar ook wanneer het om een Zakelijke autoverzekering gaat.