screenshot 31 8 2023 17 50 09

20-jarige Feyenoord speler stopt per direct! Bekeert zich tot Islam "Ik wil mensen helpen"

Algemeenjun 30 2023, 15:52
Vandaag verraste Feyenoord speler Guus Baars alle fans en voetballiefhebbers in het algemeen met een zeer opmerkelijke aankondiging. De jonge getalenteerde speler stopt namelijk met voetbal! Hij legt in een verklaring o.a. uit dat hij bezig is met geloof, zich gaat bekeren tot Islam en mensen wil helpen.
De 20-jarige werd verhuurd aan FC Dordrecht maar besluit nu bij zijn terugkeer in Rotterdam dat hij het zo vroeg in zijn carrière al voor gezien houdt. Baars legt uit: “Ik heb vandaag besloten te stoppen met voetbal. Voor veel mensen is dat waarschijnlijk een verrassing, omdat ik al 10 jaar bij Feyenoord speel en eigenlijk heel mijn jeugd toewerkte naar profvoetballer worden. En nu ik het eigenlijk net ben, stop ik ermee. Ik ben vier jaar lang contractspeler bij Feyenoord en eigenlijk was het altijd gewoon mijn droom om voetballer te worden, totdat twee jaar geleden de coronaperiode kwam, ik wat blessures heb gehad en mijn interesses zijn verbreed."
Hij legt uit dat het leven als prof hem niet beviel: "Als je profvoetballer bent, ben je daar zes dagen in de week de hele dag mee bezig en is dat gewoon je hele wereld. Voor mij voelt dat gewoon heel klein en het voelt alsof de muren op me afkomen. Ik word daar een beetje negatief van. Ik merk gewoon dat er voor mij meer geluk in het leven is als ik iets anders ga doen."
Baars wil zich verdiepen in het geloof. "Ik ben met religie bezig, geloof dat de Islam de waarheid is. Ik ben nog geen moslim, maar dat duurt niet lang meer. Ik heb gewoon het gevoel dat er meer is in het leven dan voetbal en wil me gaan omringen met mensen die enthousiast zijn en ook mensen willen helpen, die het goede willen doen. Dat is het enige wat ik wil. Dingen doen die mij gelukkig maken en anderen ook gelukkig maken."
"Ik weet niet wat ik wil gaan doen maar wel dat ik hou van mensen helpen. Ik heb sinds die coronaperiode veel tijd gehad om na te denken en ik zie dat er veel dingen misgaan in de wereld. Zeker nu ook in het westen waar ik, voordat ik complotgekkie genoemd word, zie dat er veel spelletjes worden gespeeld met de mensen. Daar wil ik ook gewoon iets aan doen. Ik wil mensen misschien bewust maken van dingen die er aan de hand zijn. Misschien onderzoeksjournalist of gewoon dingen aan de kaak stellen die in mijn ogen niet kloppen. Het lijkt me mooi om daar een passie van te maken. Maar misschien is het wel iets heel anders, ik weet het op dit moment echt niet."
"Ik hoop dat ik mijn weg ga vinden. Ik heb nu de tijd om na te denken wat ik wil. Misschien moet ik gaan reizen, misschien moet ik verhuizen. Ik weet het niet, maar ik zie wat er op mijn pad gaat komen"

Bekijk hier zijn video:

Beeld: Feyenoord.nl Instagram