35867828 bsr agency scaled

Heftige onthulling in zaak Marco Borsato: BN'er klokkenluider ontmaskerd?!

Algemeenjan 01, 14:04
Het was een tijdje stil rondom de zaak van Marco Borsato. De hele affaire kwam bijna 2,5 jaar geleden aan het licht in Roddelpraat van Dennis Schouten en Jan Roos, en daarna officieel in een uitgebreid onderzoek bij BOOS van Tim Hofman. Eerder is nooit de bron bekend gemaakt wie de klokkenluider is, tot nu, want de heren menen te weten wie het zou zijn.

Onthulling over Marco

In alle jaren dat Roddelpraat bestaat zijn er behoorlijk wat onthullingen geweest van diverse zaken. De grootste van allemaal was de zaak van Marco Borsato. In het online programma werd voor het eerst gesproken over het vermeend grensoverschrijdend gedrag van hem. In het nieuwe boek van Dennis Schouten, 'Dennis Schouten: Beschadigd, op weg naar de dood' vertelt hij wie zijn bron toen was.

Per ongeluk

Dennis Schouten en Jan Roos kwamen per toeval achter de grootste onthulling van de show. Tijdens de premiere van 'La Casa De Papel' liepen ze Jan Versteegh tegen het lijf. Waar Jan de twee aangesproken zou hebben, aldus Dennis: "Wanneer gaan jullie nou eens iets doen met dat Marco Borsato-verhaal? Hij heeft zich vergrepen aan een jonge meid. Meerdere mensen praten erover, maar niemand durft het naar buiten te brengen. Het gaat al langer rond en het wordt tijd dat het naar buiten komt.”

Klokkenluider

Jan vertelde volgens de heren toentertijd niet waar hij het verhaal vandaan had, "Maar Jan Versteegh werkte toen al een tijdje voor Talpa en je kunt wel nagaan dat hij in iedere hoek van medialand wel iemand kent. Zo kwam het bericht ongetwijfeld bij hem terecht. En via hem dus bij mij” zegt Dennis erover. "Ik geef nooit mijn bronnen prijs, maar Jan verdient een groot compliment als klokkenluider van deze walgelijke misstanden rondom Marco Borsato.”

Betrouwbaar

Volgens Dennis was de informatie die Jan gaf betrouwbaar, omdat hij van een andere RTL-ster had gehoord dat John van den Heuvel ook al onderzoek aan het doen was ernaar. "Ik dacht: als hij onderzoek doet, dan moet het dus waar zijn”. En niet lang daarna werd er aangifte gedaan tegen Marco Borsato. Niet heel lang daarna kwam Tim Hofman met de 'BOOS' aflevering over 'The Voice of Holland'.
marcoborsato2 scaled 1 1024x576
dennis schouten1 576x1024
screenshot 15 9 2021 13 26 49
Bron: Roddelpraat, Dennis Schouten