joost klein bookmakers

Joost Klein kansloos voor Eurovisie winst bij bookmakers! Staat bijna onderaan (Beeld)

Algemeenmrt 01 , 12:05
Het was dan eindelijk zo ver. Joost Klein heeft z'n inzending voor het Songfestival bekend gemaakt en deze wordt door heel veel mensen zeer goed ontvangen. Hij is op dit moment de meest gestreamde artiest die meedoet. Binnen een paar uur zat hij zal op meer dan een miljoen streams op YouTube. Maar hoe doet hij het bij de bookmakers?

Joost Klein bookmakers

In een speciale uitzending van het programma van Arjen Lubach liet Joost Klein z'n nummer voor het eerst horen. En waar heel Nederland het over het nummer 'Europapa' heeft, raken ze verder in Europa ook niet uitgepraat over hem. Maar de bookmakers schatten hem, helaas voor Nederland, niet zo hoog in.

Kans op winst heel klein

In de voorlopige lijst staat hij op dit moment (1 maart) op de 20e plaats met maar 2% kans om te winnen (van de 26 landen die in de finale gaan strijden om de winst). En de bookmakers kunnen jaar in en jaar uit een goede inschatting maken.

Verloor beide ouders

Joost verloor op jonge leeftijd zijn beiden ouders, maar heeft in zijn nummer de adviezen van zijn vader verwerkt. 'Mijn vader zei: ‘de grenzen in de wereld zijn bedacht door mensen, dus dan kan jij de wereld ook bedenken’.' Hij vertelt verder: ,Het is een soort brief die ik aan mijn vader heb geschreven'.

Meningen verdeeld

Hier zijn de meningen dus verdeeld, eerder gaven verschillende radio dj's al aan dat het een vernieuwend geluid is. Radio-dj's Domien Verschuuren (Qmusic), Tim Klijn (Radio 538) en Jamie Reuter (NPO 3FM) zijn positief over het songfestivalnummer van Joost Klein. 'Ik was heel sceptisch, want ik ben een boomer als het aankomt op muziek. Maar het is een beuker van een inzending', zegt Domien tegen het ANP.

‘De grootste hit potentie’

Het nummer werd afgelopen december uit 600 inzendingen gekozen. Volgens Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie van AVROTROS, heeft het nummer ‘de grootste hit potentie’. 'Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.'
screenshot 1 3 2024 15 09 36
joost klein bookmakers2 1024x1024
joost klein bookmakers3 1024x1024

Bekijk hier de video

Bron: Instagram Joost Klein, YouTube, ANP
"}])