joran van der sloot

Joran van der Sloot geeft toe Natalee Holloway omgebracht te hebben

Algemeenaug 18 2023, 7:52
Joran van der Sloot heeft voor het eerst in achttien jaar toegegeven dat hij de dader was van de moord op Natalee Holloway. John van den Heuvel bevestigt dat hij tegenover de Amerikaanse justitie eindelijk heeft opgebiecht.

Natalee Holloway zaak

De verdwijning van Natalee Holloway was 18 jaar lang een onopgeloste zaak omdat er geen bewijs was gevonden. Nu maakt John van den Heuvel bekend dat hoofdverdachte Joran dus ook de man was die Natalee in 2005 op het strand van Aruba heeft vermoord.

Joran van der Sloot geeft toe

Joran zou vorige maand een leugendetectortest hebben ondergaan terwijl hij zijn verhaal deed. Dat was voor de FBI een belangrijke indicatie dat Van der Sloot de waarheid sprak. Joran krijgt in ruil voor zijn bekentenis en een schulderkenning een ’mildere straf’ van twintig jaar.
Van der Sloot zal echter terug moeten naar Peru, hij moet daar tot 2045 de cel in vanwege de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Opvallend detail: Van der Sloot zal in Amerika géén extra straf krijgen. De moord op Natalee vond namelijk plaats op Aruba en daardoor heeft Amerika geen juridische mogelijkheden Joran voor de rechter te slepen.
Joran kan dus nog wel op Aruba worden gedagvaard als Aruba kan bewijzen dat sprake is van moord met voorbedachten rade op Natalee, omdat doodslag op Aruba is verjaard.

Bekijk hier beelden en meer info

Bron: Telegraaf, John van den Heuvel, Videoland, YT