grot onderzoek

Mannen die grot onderzoeken verdrinken bijna als water stijgt en paniek ontstaat (Beeld)

Algemeenaug 08 2023, 9:56
Een groep 'avonturiers'' kwam een grottensysteem tegen op een verlaten ranch. Een groep mannen van Underground Explorers dacht dat het een leuke expeditie zou zijn. Ze trokken hun wetsuits aan, laadden hun uitrusting op en gingen naar binnen. Het verliep alleen niet zoals ze hadden verwacht en toen raakte ze in paniek.

Filmen in de grot

Ze moesten allemaal de camera's op hun hoofd doen en een paar hielden de camera's vast zodat ze het grottensysteem goed konden filmen. In de grot zat het vol met water waardoor er niet genoeg ruimte was zodat iemand kon ademen en om te zien waar ze eigenlijk naartoe gaan. Ze konden zich gelukkig verplaatsen door de tunnel waar veel meer ruimte was.

Nauwelijks licht in de verlaten grot

Op een gegeven moment bereikte de groep een bepaald deel waar je heel moeilijk doorheen kwam. Ze moesten zichzelf nu redden door alleen naar het dak te kijken en hopen dat ze de juiste kant opgingen. Eén van de mannen filmde zichzelf tijdens dit lastige deel en hij bleef positief. Hij glimlachte namelijk bijna de hele tijd. Op een gegeven moment leek het mis te gaan, aangezien zijn vriend terug bewoog en daardoor raakte de ontdekkingsreiziger helemaal in paniek. De camera was op een gegeven moment een paar seconden onder het water.

Bijna verdronken

Het liep met een sisser af. Ze doken allemaal weer op en ze vonden uiteindelijk allemaal weer lucht. Gelukkig dook hij weer op en de vriend die achteruit aan het gaan was vond ook weer lucht. Hij ademde zwaar en leek behoorlijk overstuur omdat hij bijna verdronken was. Ze wilde de grot meteen verlaten en dat is maar goed ook.
Onder de video op Youtube staan veel reacties: "Dat is gek man. Ik weet niet hoe jullie allemaal de moed hebben om zo'n watergrot in te gaan. Ik zou een hartaanval krijgen! Fijn dat jullie er allemaal goed uit zijn gekomen". Een ander volger schrijft: "Mijn grootste angst is verdrinken. Dit was moeilijk om te zien, blij dat je veilig bent" en iemand anders schrijft: "Eerlijk gezegd, ook al ben ik niet in de grot, ik had koude rillingen over mijn rug en bad voor jouw veiligheid".

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, Clint, Youtube