screenshot 29 08 2023 15 16 20

Mark en Peter Gillis in tranen na heftige confrontatie "Zes jaar cel geëist!" (VIDEO)

Algemeenjun 29 2023, 13:17
Een heftige confrontatie vandaag voor de rechter. Drie mannen worden verdacht Mark Gillis in november 2021 te hebben overvallen. Mark en Peter waren aanwezig en zichtbaar in tranen toen de heftige details werden genoemd.

Mark Gillis overval

Mark werd twee jaar geleden overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Hij kwam daar aan en werd zwaar toegetakeld door de overvallers. Na sporenonderzoek in en om het chalet van het slachtoffer werden diverse sporen aangetroffen, waaronder DNA-sporen.
Gillis werd o.a. geslagen en met een vloeistof in het gezicht gespoten en getaserd. Nadat hij was overmeesterd, werd hij bestolen van een horloge, twee armbanden, een telefoon en een zonnebril.

Peter Gillis in tranen

Er is zes jaar cel geëist tegen de daders. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak. Hieronder in de beelden is te zien hoe Peter en Mark horen hoe de overvallers Mark mishandelden en wat ze vroegen en zeiden. Het zijn hele heftige details en de vader en zoon worden dan ook emotioneel.
“Er worden reconstructie- en bewakingsbeelden getoond waarop ook de daders te zien zijn” , meldde Peter Gillis in 2021 op Instagram. De beelden waren te zien op Omroep Brabant in de hoop dat iemand de mannen herkent. “Met jullie hulp hopen we ze te vinden. Ook vertelt Mark zelf over die vreselijke nacht van 6 op 7 november.”

Bekijk hier de video's vanuit de rechtszaal en reacties