Mocro Maffia acteur in problemen: Verdachte in oplichting zaak (Video)

Algemeenapr 06 2023, 14:36
Mogelijk strafrechtelijke problemen voor een jonge acteur die bekend is geworden in de serie Mocro Maffia. Hij wordt door justitie verdacht van oplichting.

Mocro Maffia acteur

Het gaat om een 20-jarige acteur uit Emmen die in april op heterdaad werd betrapt, aldus Telegraaf. Hij zou met een 23-jarige man uit Groningen en een 22-jarige man uit Delfzijl hebben geprobeerd 200 mensen online op te lichten.

Verdachte oplichting

Dat zou hij hebben gedaan via de telefoon, en daarbij zich voor te doen als bankmedewerker. De acteur zou volgens justitie mensen wijs hebben gemaakt dat hun bankrekening zou zijn gehackt. Mensen zouden een programma op hun computer moeten installeren, maar dat gaf de mannen juist toegang tot bankrekeningen met duizenden euro’s. Iemand werd voor 27.000 euro opgelicht.

Opgepakt

In april werden de mannen echter betrapt: ze waren in een auto aan het bellen met een nieuw doelwit maar dat bleek een undercoveragent. De acteur uit Emmen zat tot dinsdag vast en ontkent iets met de zaak te maken te hebben. De acteur is naast Mocro Maffia ook bekend van de jongerenserie Zeven Kleine Criminelen uit 2019.
De officier van justitie zegt dat er een ’zeer, zeer zorgelijk beeld’ is ontstaan „Ze dichten hem een volledig gebrek aan empathie toe en twijfelen of deze zaak wel indruk op hem heeft gemaakt. Ze willen dat hij in ieder geval voor drie maanden blijft vastzitten.

Bekijk hier de video met meer info

Via Telegraaf, Shownieuws, Kijk