Skip to main content

Singer-songwriter Douwe Bob kondigde gisteren aan dat hij naar afkickkliniek gaat voor zijn alcoholprobleem. Daar werd volop gereageerd, maar later op de dag kreeg de berichtgeving een andere wending. Hij zou namelijk in zijn woonplaats, Abcoude een opstootje hebben gehad met een groep jongens en dat liep helemaal uit de hand.

Douwe Bob heeft een serieus alcoholprobleem

Douwe Bob plaatste zondagmiddag een bericht op Instagram waarin hij vertelt dat hij een serieus alcoholprobleem heeft en dat hij zich wil laten opnemen in een kliniek. Hij schrijft: “Heel veel dingen gaan goed op dit moment, één ding gaat helemaal mis. Ik heb een serieus alcoholprobleem waarvoor ik me nu ga laten behandelen. Deze verslaving maakt alles kapot en bezorgt mijn omgeving te veel problemen. Ik ben er een tijdje tussenuit, als alles goed gaat, sta ik er volgend jaar weer. Liefs, Douwe x”.

Douwe Bob betrokken bij heftig incident

Later op de dag gingen er op sociale media meerdere beelden rond van een incident waar Douwe bij was betrokken en een klap zou hebben uitgedeeld. De manager van Douwe Bob was er zo snel mogelijk bij om dit recht te trekken en te reageren op alle geruchten. Zijn manager: “Hij had een opstootje met wat jongeren met scooters. Er zijn wat lelijke dingen gezegd, toen heeft Douwe Bob een tik op een helm gegeven.” Ook vertelt zijn manager dat Douwe veel spijt heeft en het incident betreurt.

“Ik ben echt heel erg geschrokken van mezelf en ga per direct stappen ondernemen om dit nooit meer te laten gebeuren”, laat de dertigjarige zanger via zijn manager weten. “Mijn oprechte excuses aan de betrokkenen en de rest van Abcoude voor het mooie dorp op deze manier in de media te laten komen. I’ll do better“.

Douwe Bob schreeuwt “Je gaat eraan”

Het juicekanaal RealityFBI verspreidde de beelden waarop te zien dat er een gevecht plaatsvindt. Op de video is een grote groep mensen te zien en Douwe schreeuwt: “Boys luister. Wie hier nog komt in mijn shit. Jouw leven gaat naar de…”. Er schreeuwt ook iemand dat hij 16 is en iemand anders vraagt zich af wie hij is? Vervolgens wordt er gevecht bij een fietsenrek en loopt het helemaal uit de hand. De zanger wordt herkend: “Dat is toch Douwe Bob!”. Later schreeuwt Douwe: “Je gaat eraan”.

Douwe Bob schrijft maandagochtend dat de man die hij een tik of klap gaf, “dik in de twintig” is. “Ik heb bloemen gebracht en ga morgen een kliniek in”.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, RealityFBI