visong2

Johan Derksen zorgt weer voor opschudding: "Songfestival bestaat uit 'homo-acts" (Beeld)

Entertainmentmei 14, 11:56
Johan Derksen heeft weer voor opschudding gezorgd. In een uitzending van Vandaag Inside heeft hij uitgehaald naar het Songfestival. Hij is van mening dat het festival grotendeels uit 'homo-acts' bestaat en dat het hem vreselijk begint te irriteren. Johan: "Je hebt ook heel normale homo’s die daar niet mee koketteren."

Johan Derksen

Voor Johan is de lol van het Songfestival er flink vanaf. Het valt hem op dat nagenoeg elk land wordt vertegenwoordigd door een regenboogvlagfiguur. Hij vindt zelfs dat de winnaar van Zwitserland een aparte is: "We hebben een winnaar die overkomt als een gek. Die weet niet of hij man of vrouw is. Dan heb ik die Engelse groep gezien. Nou, homofieler dan dat kon eigenlijk niet,'' zegt hij in de uitzending van Vandaag Inside.

René van der Gijp

Ook René van der Gijp haakt in op de uitspraak van Johan en haalt de act van Engeland aan: "Engeland is wel een muziekland, hè? Daar komen grote artiesten vandaan. Of het nou Elton John is of Rod Stewart, dat maakt allemaal niet uit, maar als je nou Elton John dit had laten zien voordat je ging…. Het was vréselijk!"
Johan gaat daarna verder: "Bij de meeste landen zit een gekkie en het zijn altijd homofielen. Je kunt ervan zeggen wat je wil, maar ik vind het een homoshow en het begint me te irriteren. Je hebt ook heel normale homo’s die daar niet mee koketteren."

Aran Bade

Aran Bade van RTL Boulevard was ook in de uitzending. Hij was namelijk ook bij het Songfestival als verslaggever en werd zelf ook geïnterviewd door de buitenlandse pers. Wilfred Genee vraagt hem wat hij van de uitspraken van Johan vindt, waarop Johan zelf al gelijk zegt: "Nou, hij is een normale homo."
Wat valt er dan onder de criteria van 'een normale homo' volgens Johan Derksen? Volgens hem loopt Aran er niet mee te pronken een gebruikt hij geen 'geile gebaren'. Aran sluit zich daarbij aan: "Er zaten een paar bewegingen in dat ik dacht: het is voor een familieshow helemaal niet nodig."

Spanje

Ook over de Spaanse inzending van dit jaar waren ze niet te spreken: "Waar gaat dit nou over man? Ik zie kerels in een string met baardgroei en haren op de benen. Ja, man. Hier moet je toch niet naar willen kijken, joh?"
Bron: Instagram Vandaag Inside, Talpa