Akwasi richt Omroep Zwart op en krijgt heftige kritiek: 'Dit is discriminatie!'

Net binnensep 23 2020, 10:55
Akwasi begint zijn eigen omroep: Omroep Zwart. Dat liet de rapper gisteren weten op Instagram, waar hij volgers opriep om lid te worden. En ook al lijken een aantal BN'ers enthousiast, toch krijgt hij heftige kritiek over zich heen.
Op Instagram deelde Akwasi een close-up foto van zijn gezicht, met daarbij de tekst: 'Wakker? Wordt lid'. Hoe de omroep er precies uit gaat zien is nog onbekend, maar op de website staat: ‘Wij zijn omroep ZWART. Een klapper van een nieuwe omroep. Waar iedereen wordt gehoord en iedereen wordt gezien. Vandaag beginnen we. Wakker? Word lid.’

Minimaal 50.000 leden

Akwasi lijkt de nieuwe oproep heel serieus te nemen, want uit de KvK-gegevens blijkt dat hij een van de bestuurders is. Ook filmregisseur Gianni Grot zit in het bestuur. Verder hoopt de omroep minimaal 50.000 leden te werven. Wil je lid worden, dan betaal je 10 euro.

BN'ers delen oproep

En een aantal BN'ers lijkt een lidmaatschap wel te zien zitten. Onder anderen Mocro Maffia -acteur Achmed Akkabi, GTST -acteur Alkan Çöklü, Bizzey en Vjeze Fur deelden de oproep om lid te worden.

Heftige kritiek

Maar niet iedereen vindt Omroep Zwart zo'n goed idee, zo blijkt uit reacties op Instagram. 'Ik voel me gediscrimineerd, waar is omroepwit?' , laat iemand weten. Een ander reageert met: 'Jij zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid in de samenleving, idioot!' Weer iemand zegt: 'Als je nu omroep zwart opricht lijkt het alsof je andere rassen buitensluit dat is juist hetgeen waarvan ik dacht dat je tegen was en vervolgens doe je dit... '.
Deze week wordt er meer bekend gemaakt over Omroep Zwart.

Bekijk de oproep van Akwasi en andere hieronder:

Bron: AD, Instagram

Lees ook: