quincy vrij1

Quincy Promes loopt weer vrij rond in Dubai, ondanks uitleveringsverzoek (Beeld)

Net binnenmei 17, 10:27
Er is weer nieuws rondom Quincy Promes. De voetballer zit sinds maart vast in Dubai, na een verkeersongeluk. Sindsdien is hij in afwachting op uitlevering aan Nederland. Maar daar is verandering in gekomen. Hij is namelijk vrijgelaten uit de gevangenis waar hij verbleef.

Vrijgelaten

"In afwachting van zijn uitleveringszaak is Promes op voorwaarden vrijgelaten", bevestigen ingewijden aan Het Parool. Hij is in Nederland veroordeelt tot 7,5 jaar cel, wegens cocaïne handel en het neersteken van zijn neef, overigens is hij in hoger beroep gegaan tegen de veroordeling.
Hij zat in Dubai vast na een verkeersongeluk, waarna Nederland om uitlevering had gevraagd. Door de veroordeling in de drugszaak loopt een internationaal aanhoudingsverzoek.
Tekst gaat verder onder de foto..

Voorwaarden

Wat de voorwaarden van de voorwaardelijke vrijlating zijn, is niet bekend. Over het algemeen mag je als je onder voorwaarde wordt vrijgelaten in Dubai het land niet verlaten. Daarnaast is er meestal sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om aan elke oproep van de politie of OM gehoor te geven. Met andere woorden, als hij wordt opgeroepen dient hij zich gelijk te melden.
De Nederlandse advocaten van Promes, Robert Malewicz en Sophie Hof, willen geen commentaar geven op de voorwaardelijke invrijheidstelling van hun cliënt.

Vluchtgevaar

Eerder zei zijn advocaat dat hij eraan twijfelt of Promes wel in Nederland aankomt en eventueel vlucht. Zodra Quincy veroordeelt wordt, kan hij een verzoek indienen om de voorlopige hechtenis te schorsen. "Het staat niet vast dat als hij in Nederland aankomt, hij in voorarrest moet verblijven", aldus Knoops.

Quincy Promes

Promes moet in Nederland een gevangenisstraf van 7,5 jaar uitzitten wegens vermeende betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid. In Dubai zit hij vast, omdat hij betrokken was bij een auto ongeluk, en was gevlucht. Eind februari vertrok Promes met zijn team Spartak Moskou naar Dubai voor een trainingskamp. Sindsdien zat hij vastzit heeft de club zijn salaris gestopt.
Bron: Het Parool, Instagram Quincy Promes