quincy promes

Quincy Promes reageert op aanhouding in opdracht van OM in Dubai! (Beeld)

Net binnenmrt 15, 9:23
Quincy Promes is aangehouden in Dubai, meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Nederland gaat om uitlevering van de voetballer vragen. Quincy reageert nu via zijn advocaten op het nieuws.

Quincy Promes aangehouden in Dubai

De voetballer blijft alle beschuldigingen ontkennen. Zijn advocaten Sophie Hof en Robert Malewicz hebben dit in een schriftelijke reactie aan het AD laten weten.
Het OM laat in een bericht weten: "Na intensieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland is in Dubai een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, gearresteerd. Nederland heeft om de uitlevering van de man gevraagd." Promes zou "volgens diverse media in alle luxe in Dubai verblijven." Hij is aangehouden na een samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland.
Het OM zegt dat de aanhouding plaatsvond op basis van een zogeheten Red Notice, een internationaal opsporings- en aanhoudingsverzoek. Meer informatie zegt justitie niet te kunnen geven om het onderzoek niet te verstoren.
Quincy kreeg recent nog een zes jaar gevangenisstraf opgelegd voor het handelen in verdovende middelen en hij kreeg vorig jaar 1,5 jaar cel voor een steekpartij in Abcoude.

John van den Heuvel over de zaak van Quincy Promes

Onlangs reageerde John van den Heuvel op de zaak van de voetballer voordat bekend werd dat Nederland om uitlevering van de voetballer gaat vragen.
Volgens John is het zeer opvallend dat Quincy nog altijd vastzit in Dubai, Nederland heeft om uitlevering gevraagd. “Hij had al lang uitgeleverd moeten worden, maar ik vermoed dat Rusland daar een stokje voor wil steken. Ik probeer erachter te komen wat er precies gaande is in Dubai”
Van den Heuvel meldt: “Ik weet dat er achter de schermen wel degelijk gewerkt wordt door de justitie-autoriteiten in Nederland om hem uitgeleverd te krijgen. Dat gebeurt in absolute stilte, want het laatste wat men wil is Dubai schofferen. Maar er zijn wel grote zorgen. Het gaat allemaal wel heel traag en sloom. Op het moment dat Dubai zegt: ‘we laten hem terugkeren naar Moskou’, wat is zo’n uitleveringsvedrag dan waard? Dat zou dan de prullenbak in kunnen.”
“Het is een wedstrijdje verplaatsen geworden. Als Dubai Promes naar Rusland stuurt, dan zal Moskou pronken met het ‘binnenhalen’ van Promes. Als Nederland erin slaagt hem uitgeleverd te krijgen, dan is dat een opsteker voor Nederland”

Bekijk hier de details en beelden

schermc2adafbeelding 2024 03 14 om 103738
schermc2adafbeelding 2024 03 14 om 103744
Bron: Instagram, OM, AD