Round Up Voor Week 22 #AXEDROUNDUP

Net binnenmei 30 2014, 15:06
Dagelijks zien wij veel doop materiaal langskomen en in deze Round Up delen we naar onze mening, 3 dopeste videos van eigen bodem, maar ook voor 3 videos wereldwijd die de afgelopen week zijn verschenen. Daarnaast zullen we elke week een album of EP in de schijnwerpers zetten en een concert tip geven! Murda Turk - Goeie Dingen EP

murda_turk_önder_tommy_hillfiger_goeie_dingen_ep
Önder aka Murda Turk dropt de lang verwachte Goeie Dingen EP. Op de tape hoor je ook gast bijdrages van o.a. Ronnie Flex, Hef en de Keizer punchline JiggyDje. Verwacht geen hoogstaande lyrics van de goeie Turk, maar gewoon 7 lekkere tracks om in goede sferen te komen. Download de tape
al is het alleen voor de laatste track ‘wereldvrede’. Want op een track met zo’n titel nou haten?
Deze nacht is de nieuwe single van de uit Antwerpen afkomstige rapper Tourist LeMC. Deze nacht is gebasseerd op de klassieker 'Ik Wil Deze Nacht in de Straten Verdwalen' van Wannes van der Velde. Een mooie track en dito video clip.
Fit – Je best
Je best doen”, is een lekkere feel good track waarin Fit een ode aan zijn zoon Jair brengt. Voor de opnames van de video trokken vader en zonder door Surniname.

Worldwide top 3

Mixtape: Mixtape: Wiz Khalifa - 28 Grams
Wiz Khalifa zat afgelopen zondag een dag vast in een Texaanse cel voor het in bezit hebben van Marihuana. Net na zijn vrijlating dropt de grote de Kush lover zoals hij zelf zegt classic mixtape ’28 grams’. De door DJ Drama gehoste tape bevat 28 tracks. Met een track genaamd ‘James Bong’ hoeven we eigenlijk weinig te zeggen…download de gratis mixtape, luister en steek er eentje op!
Jurassic 5 - The Way We Do It (Prod. by Heavy D)
De mannen van Jurassic 5 zijn terug! Lekker los droppen ze hun flows op een beat waarin een sample van White Stripes is verwerkt. De productie is gedaan door niemand minder dan Heavy D.
Ghostface Killah & BADBADNOTGOOD - Six Degrees (ft. Danny Brown)
Ghostface Killah een van de meest consistente members van de Wu-Tang en dropt samen met Danny Brown z’n venijnige storytelling lyrics op een beat van het Toronto jazz fusion trio BADBADNOTGOOD. Een hele goede combi!

Album tip

Rico & A.R.T. - Irie
Nu net de zon zich laat zien en de zomer eraan komt brengt voormalig Opgezwolle rapper Rico een heerlijke reggae plaat uit. De plaat heet Irie dat in het Jamaicaans ‘alright’ betekent of met andere woorden ‘in een relaxe staat verkeren’. Op het album worden de producties geleverd door de beatmaker van de Fakkelteitgroep , A.R.T en vind je bijdrage van Hennie Vrienten, Pieter Both (Beef), Shyrock (Postmen) en Rapper Sticks, Typhoon en Maikel X. De plaat is een goede mix van autobiografische raps van Rico en reggaebeats van A.R.T. Ondanks dat het album doorspekt is met humor en zelfreflecterende lyrics zijn een aantal nummers zware kost. Desalnietemin een echte aanrader die een smile op je gezicht brengen! Luister alvast de track Opa waaraan Bert Vrieling ook een bijdrage levert.

Concert Tip


I love HipHop
Hou je van HipHop? Dan moet je zeker naar I love Hiphop gaan!
Op 22 juni kun je in de Haagse Paard van Troje je hiphop hart op halen. De poptempel wordt omgetoverd tot een echte hiphoptempel met diverse acts uit Nederland en het buitenland zoals producer Kubus en de Amerikaanse Dynasty. Er is niet alleen muziek op het festival, er worden namelijk ook MC Battles gehouden en er is een breakdance competitie. I love HipHop is tevens het startschot van de 8e Haagse hiphop week!