61173601 bsr agency scaled

Angstig bericht Ajax RVC-lid voorgelezen bij Op1 "Deze wereld is bizar!" "Walgelijk"

Algemeenjun 28 2023, 9:11
Woensdagavond hebben de presentatoren bij het TV-programma Op1 een WhatsApp-bericht van het lid van de raad van commissarissen bij Ajax, Anette Mosman voorgelezen. Het bericht is schokkend omdat de veiligheid van Anette op het spel staat. Dit alles is een vervolg van het bekende F-side lijstje, waar ze op staat. Het was de bedoeling dat ze te gast zou zijn bij Op1 maar dat is te risicovol op dit moment.

Veiligheid in gevaar

Anette Mosman is na de heftige staking van de Klassieker wedstrijd op een lijst gezet die onder andere werd gedeeld door de F-Side. Dit is de harde kern van Ajax die willen dat meerdere bestuurders opstappen bij de club, anders volgen er volgens F-Side nog meer heftige acties. Inmiddels zijn er al twee bestuurders vetrokken vanwege de druk. Dit waren technisch directeur Sven Mislintat en rcv-voorzitter Pier Eringa maar de rest van de bestuurders zijn er nog.
Op1 nodigde meerdere commissarissen uit, niemand reageerde echter. Mosman stuurde het bericht en gaf aan dat de presentatoren dit in de uitzending mochten voorlezen. "Hierover valt veel te zeggen, maar om eerlijk te zijn kan ik nu voor mijn eigen veiligheid niet naar voren stappen en bijvoorbeeld bij Op1 verschijnen. Deze wereld is bizar"
De voorzitter zou dus aanschuiven bij Op1 maar er ontstaat verbijstering over haar onveilige situatie. Frits Barend meent: een 'walgelijke' situatie. "Ze heeft het over haar veiligheid. Dat is walgelijk om dat te constateren. Ze kan niet vrij rondlopen en dat vind ik echt belachelijk."

Bekijk hier de beelden en een bericht dat rondgaat op Twitter:

schermafbeelding202023 09 2820om201099633000
ajax 2ontwerp zonder titel 1 1024x532
Bron: Voetbalprimeur Twitter X